Clooney Nespresso fenntarthatóság nagykövet az USÁ-ban

1277
Clooney a Nestle fenntarthatósági nagykövete az USÁ-ban
Clooney a Nestle fenntarthatósági nagykövete az USÁ-ban

9 év után mint a Nespresso nagykövete Európában, a színész és aktivista George Clooney végül megállapodott, hogy promótálja a márkát Észak-Amerikában is.
Televíziós hirdetés kezdődött el, melyet online videós promóció kísér. A megállapodás része a társadalmi hatás és a fenntarthatósági program is. Clooney ugyanis tagja a Nespresso Fenntarthatósági Tanácsadó Testületének.

A televíziós premier hirdetés, a ?Tréning nap?. Clooney partnere Danny DeVito. Clooney a DeVitot a jó ízlés művészetére tanítja, melynek része az gasztronómia, az étel, a megjelenés, tánc és a kávé is. A 30-60 mp-es spot a Nespresso 1 csésze tapasztalatát és élvezetét adja át a nézőknek. Humoros formában.

Alább a videó!

https://www.youtube.com/watch?v=puFZRn_ucYw

A sajtóközlemény üzenetében a a helyi beszállítói lánc gyakorlatára is felhívják a figyelmet.
?A Nespresso és én a fenntarthatósági kötelezettségeinket is megosztjuk másokkal. Most éppen a Dél -Szudán kávéfarmjainak az újjáépítését szükséges támogatnunk.?- nyilatkozat Clooney.
A Nestle felelős cégként -velem- korábbi gyakorlatát az USÁ-ban is szeretné meghonosítani.

A Nespresso 30-40%-kal többet fizet a helyi farmereknek az átlag piaci árnál a kávéért. E mellett lehetőséget biztosít pl. nyugdíj megtakarításra, társadalmi segítő programokban való részvételt.. Mindezt a helyi kávé termelőknek.

?George Clooney kiemelt figyelemmel kíséri a helyi farmerek életét, és támogatja a Nestlét abban, hogy kiváló minőségű fenntartható kávét forgalmazzunk. Hozzájáruljunk Dél-Szudán gazdasági fejlődéséhez. ?- nyilatkozta Guillaume Le Cunff, a Nespresso USA elnöke.