CSR, de hogyan?

Ma Magyarországon – illetve nem csak Magyarországon, ha körültekintünk a világban – a menedzserek világában és a menedzsmentrendszerben bizonytalanságot okoz az a tény, hogy nincs körülhatárolva az, hogy kinek ( állam, üzleti szektor, civil szféra és a szakmai terület, vagy a cég szervezetén belül) mi a szerepe a vállalati felelősség és fenntarthatóság területén. A jó szándék (jótékonyság, adományozás, filantrópia) pedig nem elég! Ehhez is, mint bármi más szakterülethez nem csak nyitottság, hanem készségek, képességek és megszerzett tudásanyag, ismeretek szükségesek. Enélkül nem megy!

Ma már a régi gazdasági, társadalmi, környezeti problémák más megközelítést igényelnek. Először tehát a szemléletmódot, a gondolkodásmódot szükséges megváltoztatnunk. S ehhez az első lépés, ha tanulással bővítjük a látókörünket. A hosszabb távú eredmények ennek a következményei. A C(S)R-nek ebben központi szerepe van. Hisz a régi jól bevált módszerek és eszközök már nem elégségesek a problémák  megoldására, egy cég fenntartható rendszerének a működtetéséhez.

A régi területek átcímkézése csr-ré, fenntarthatósággá ma már nem elegendő. Bármennyire is vonzóak lehetnek a velük járó azonnali szereplések!

2004 óta rendezvények (CSR Hungary évi konferencia és expo, szemináriumok, klubestek) és kiadványok, hírportál, hírlevél rendszeren keresztül folyamatosan tudásanyagokkal támogattuk a magyar üzleti kultúra, a magyar csr kultúra fejlődését. Ehhez pedig egy csr közösséget is kialakítottunk, a CSR Hungary Klubot.

További információk a CSR képzések menüpont alatt!
És a címlapon az Ajánlott könyvek menüpontban is!

 
     Miért érdemes többet tudnod a CSR-ről?
Név:
E-mail cím:*