Egy csipetnyi nyugalom, egy csipetnyi művészet

Most nem a szorosabb értelemben vett csr-ról lesz szó, hanem szívem csücskének egy másik szegletéről. A zene mellett rendszeresen járok kiállításokra, nekem ez a pihenés egyik formája.
A minap éppen Béres Klárától és Melindától kaptam egy meghívót Az üstökös csillagot hozott című könyvüknek a bemutatójára.
A csaknem száz évet megélt Búza Barna  – mesébe illő név 🙂 – szobrászművész kalandos életútját összegző kötetet mutatták be a Klebelsberg Kultúrkúriában.  Mondanom sem kell nem olyan sok az az alkalom, amikor békésen üldögélve pihenek és az élet csöndesebb, de annál inkább fontosabb dolgaira figyelhetek.

A könyvbemutatón a szerzőkkel, a szobrászművész egyetlen unokájával, Réczey Bálinttal és Csillag Péterrel, a Molnár-C. Pál Múzeum vezetőjével Varga Gabriella újságíró beszélgetett. Mindig is lenyűgözött az  amikor valaki magas életkort megélve a történelem különböző korszakait meg-és átélhette: egy évszázadnyi megélt, átélt történelem… A könyv igazi időutazás, mely a szobrászművészt életvidám, optimista embernek mutatja be. Vajh mit szólna a mai Magyarországhoz? A derű és az optimizmus sokunkra ráférne!
Búza Barna unokája, Réczey Bálint nagyapja életszeretetét a következőképpen foglalta össze: 
?Nincs olyan drámai helyzet az életben, amiből talpra ne lehetne állni. Mindenből van kiút.? Ezt örökölte nagyapám a nagyapjától, s ezt adta tovább nekem is. ? mondta az unoka.
Az effajta karakánságnak és erőnek ma igazán híján vagyunk!
Ezért érdemes akár lelki erőlevesként is  kézbe venni egy hétvégén a kötetet, majd a szobrászművész Száz év remény c. kiállítását megtekinteni.
A kiállítás helyszíne: Molnár-C. Pál Műterem Múzeum Tavasz-Terme (XI. ker. Budapest, Ménesi út 65.)
P.s Én a kulturális gyökereink tiszteletét is a társadalmi felelősség, csr témaköréhez kapcsolom. Különös tekintettel arra, hogy az új generáció ennek a tiszteletét is megtanulja.

 
     Miért érdemes többet tudnod a CSR-ről?
Név:
E-mail cím:*