Mentor

Egy monoton, mindennap 9-től ötig tartó, mindennap ugyanaz a munka napi rutin sosem kötötte volna le energiáimat. Szeretek új dolgokat megismerni, tervezni és felépíteni. Szeretem a kihívásokat, ami előre visz. Újra alkotni, újra eredményeket elérni.
S ehhez nélkülözhetetlen a folyamatos tanulás és önfejlesztés. Hogy egyre hatékonyabbá és eredményesebbé váljak az élet minden területén. Legyen az akár a csr, akár a kertészet, akár a gasztronómia, akár egy új projekt…
Mindegyik egy külön világ, egy külön élmény!

Ilyenkor óhatatlanul – legyen az akár a csr területe is- a már tapasztalt, nem csak elméleti, hanem a már gyakorlatban is jártas, elismert és tisztelt szakembereket keresünk, akiktől tanulhatunk.
Akinek a személyisége, jelleme is szimpatikus.

Michael Hopkins, az MHC International igazgatója

Michael Hopkins, az MHC International igazgatója

2007-ben én is elkezdtem kutatni egy ilyen nagy tudású csr szakember után a nemzetközi színtéren. Akitől szívesen tanulnék, akivel szívesen együttműködnék. Google, internet, kérdezősködés, angol nyelvű cikkek, könyvek, majd levelezés…
Így találtam rá az MHC International igazgatójára, Michael Hopkinsra.
Olyan szakembert szerettem volna találni, aki a jótékonyság, a filantrópia mellett a vállalati felelősség és fenntarthatóság konkrét indikátoraival, mérhetőségeivel is tisztában van.
Módszereket, eszközöket tanulhatok tőle.
Legutóbb a CSR Hungary 2014 Konferencián hallhattuk őt élőben.

2007 óta együttműködünk (CSR Mátrix Consulting) és folyamatosan tanulok tőle. Genf, London, Washington, Amszterdam, New York, Boston, Athén, Mauritius, Dubai, Mumbai… Átutazza a világot. Különböző kultúrákat megismerve. Éppen a csr-nek köszönhetően.

Michael személye az elmélet és gyakorlat összehangolását jelképezi számomra.
Oktatói múltja, munkája mellett, több mint 120 országban, több kontinensen szerzett tapasztalatot. Az általa alapított genfi központú CSFI (CSR és Pénzügyi Intézet/George Mason Egyetem által hitelesített) révén is Genfen kívül, többek között Londonban, Washingtonban, New Yorkban, Amszterdamban dolgozik rendszeresen nemzetközi szervezetekkel, cégekkel és kormányzati szervekkel. ILO, Triple Bottom Line, EU, AA1000 accountibility háttéranyagok elkészítése.

Csak néhány projektet és partnert kiemelve: UEFA, BAT, BP, GRI, EU, City of London Police, Addax Petroleum, Ernst & Young, Fiatalok foglalkoztatási stratégiája Közel-Keleten, GreenCampbellFisk (East Sussex, Egyesült Királyság).
Speciális témája: a csr teljesítménymérés.

Érdekes témái:
a CSR és a terrorizmus, CSR az UEFA, építészet és egészség

Tanulmányai mellett két könyve is megjelent:
A CSR és a nemzetközi fejlődés
A bolygó alkuja: vállalati felelősségvállalás kérdések

Ismerd meg jobban! Klikk ide videóinterjúhoz:

 
     Miért érdemes többet tudnod a CSR-ről?
Név:
E-mail cím:*