Mi ez az újabb hóbort? CSR 2.0?!

A legutóbbi bejegyzés még karácsony első napján került fel a blogba , amikor már minden lecsendesedett az ünnepi canosssa járás után, amikor már a kedvenc öblös nagy fotelemben internetes böngészéssel múlathattam az időt.
Nos hát mi is ez a CSR 2.0 ?
Azt szokták mondani, hogy minden új dolognak, változásnak oka, előzménye van.
Az elmúlt években nagyon sokat támadták a cégek csr-ját azért, hogy csupán PR, kommunikáció, ha tetszik a cégek részéről újabb kommunikációs porhintés a külvilág felé, s hogy csupán a jótékonysággal, adakozással azonos a cégek társadalmi felelősségvállalása .
S ebben a játszmában újra csak a nagy pénzekkel rendelkező vállalatok nyerhetnek…
Közben a társadalmi, környezeti problémák sem enyhültek.
Nevezhetjük ezt a CSR 1.0 elavult megközelítésének.
Több külföldi szakértő hangot is adott ennek és már a CSR 2.0-ról, a régi csr revolúciójáról írnak, beszélnek. Sőt a helyzetet ahhoz hasonlítják, amikor az internet egyre gyorsuló világábana web 1.0 -ról a web.2.0-ra váltottunk.
Emlékezzünk, hogy mit is jelentett nekünk a web 2.0? Szociális médiahálózatok megjelenését, a felhasználó által generált tartalmat, nyíét forráskódő megközelítést (google, facebook stb.).
A CSR 2.0 felelős ugyanígy fenntartható üzleti modellt jelez, ami interaktív, érdekelt központú modell, nem 
egy irányú, felülről jövő kommunikációval társul.Ez már az egész társadalomban másfajta szerepet ad a cégeknek.Egyébként bővebb részletek a január végén megjelenő kötetünkben a CSR Hungary Guideline is lesznek.

 
     Miért érdemes többet tudnod a CSR-ről?
Név:
E-mail cím:*