Kövess engem!

Keresés

Új könyv a vállalati diplomáciáról, az érintettek bevonásáról

Witold Henisz (Deloitte & Touche, Pennsylvania Wharton School) új könyve a Vállalti diplomácia új új szemszögből világítja meg az érintettek bevonását.
Kulcsgondolata, hogy a digitális média jelenlétével, a külső érintettek drámaian befolyásolhatják a cég piaci,  részvényesi értékét. A versenynek már szerves része – stratégiai szempontból is -, hogy az egyes üzleti értékek beágyazódjanak a társadalomba.Igy a társadalomnak is érétket teremtenek (közös érték- Porter)
Ne felejtkezzünk el arról sem, hogy  az üzleti szektor, az mely mindig a legmodernebb eszközökkel és módszerekkel a leggyorsabban tud hozzájutni az információkhoz.

A szerző szerint a vállalati diplomácia szakemberei kevésbé megbecsültek még.Pedig hasznos eszközöket és útmutatást tudnának adni az érintettek kommunikációjához. Ez nem egyszerűen PR, marketing. Kifimomultabb eszközöket lehet használni a stratégiai érintettekkel való kapcsolatokban.

A rendszerszintű pozitív változásokhoz és a piaci versenyben is ezek a szakemberek építhetnek hidakat. A Future 500   és a Dow Jones Fenntarthatósági Indexe is az érintettek bevonását kulcsindikátorként tartja számon.

2014. június 4-én (Sakk és matt! – vagy nyer és nyer? – stakeholder kurzus) magyar viszonylatokban szeretnénk felhívni a figyelmet az érintettek bevonására, ennek professzionális eszközeire.
1. vendég: Győrfi Pál, kommunikációs szakértő, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és PR igazgatója, a CSR Hungary Díj Bíráló Bizottságának a tagja.

Ha tetszett, kérlek oszd meg, és lájkold a bejegyzést:

Megosztás
Megosztás
Megosztás
Elküldöm e-mailben