Kövess engem!

Keresés

1+1 egyenlő 11?!- üzlet és filantrópia

Nem kell az egész lépcsőt látnod! Csak tedd meg az első lépést! (Martin Luther King jr.) 1-1 csr projekt, 1-1 csr kezdeményezés ?csak az első lépcső? egy-egy cég csr menedzsment-rendszerének a kialakításában, de már ?kicsiben? magában hordozhat nagyon sok olyan értéket, eszközt, a rendelkezésre álló erőforrások szemrevételezését, ahhoz, hogy a CSR/vállalati felelősség a cég DNS-vé váljon.

CSR Program, üzlet és filantrópia (Forrás: Pinterest)
CSR Program, üzlet és filantrópia (Fotó: Pinterest)

Ma Magyarországon a vállalati felelősség fenti megközelítése a népszerű és elterjedt. Egy CSR projekt lehet akár az első lépcsőfok, mint ahogy a fentiekben írtam -, és maradhat egy elszigetelt, látszólag jól kommunikált projekt. Főként a média számára. Előszoba a CSR-nak a cég egész működési rendszerébe való integrálásához. Vagy egy adhoc, a cég működési rendszerében alkalmi kommunikációs kampány szintjén marad a projekt. Bár rövid időre nagy publicitást kaphat.

A CSR kezdeményezés erősségeit felhasználva a siker ösztönző lehet a továbbépítkezéshez. Az ?alacsonyan függő gyümölcsök leszedése? erőt ad a további csr folyamatok végrehajtásához.

És az sem elhanyagolható tény, hogy akár a két legfontosabb érintettünk bevonásával a dolgozóink, alkalmazottaink és a fogyasztóink révén végső soron versenyelőnyre tehetünk szert.

A CSR Programok ha élvezik a fogyasztók támogatását, akkor a pletykamarketing révén növelik a vállalat reputációját. Ez pedig a cég pénzügyi teljesítményének további növekedéséhez járul hozzá.
Ha CSR Programunkban elégedett alkalmazottak is részt vesznek, akkor növekedhet munkájának az eredménye, termelékenysége. S nem fog más munkahelyre pályázni. Ami megint csak a cég jobb pénzügyi teljesítményét fogja növelni.

Érdekesség, hogy egyes iparágakban a csr léte a magasabb minőség szinonimájává vált. Jellemző példa erre a szállodaipar. A saját igények kielégítésével párhuzamosan fenntartható környezet és gazdaság alakítható ki.

A CSR Programnak ez az egyszerűsített modellje. Jelezve, hogy egy tudatosan, szervezetten kialakított CSR Program milyen előnyökkel járhat.

Olcsó és gyors módja a fejlődésnek, ha más emberek (jelen esetben más cégek) tapasztalatából tanulunk. Olyanoktól, akik már minősített módon jól teljesítményt tettek le asztalra. Érdemes széttekinteni nem csak a saját iparágunkban, hisz más területeken is jó ötletek születhetnek. Nem másolni, ötletekhez jutni!

A fentiekről is beszélgetni fogumk a 2015 február 25-ei CSR Szerda Klubestünk vendégeivel:

Czank Szilárd, az SZ+C Studio Kft. üzletág vezetője (Zöld az építőiparban)
Dr. Markovics Gyula, az SCA Hygiene Products Kft. Public Affairs menedzsere (Libero, Zewa..)
Sárvári Krisztina, szálloda és értékesítési igazgató
(Szaktudás Ház Zrt. szállodái: Oxigén Hotel & Zen Spa, Kék Duna Wellness Hotel)
Zolnai Emese, a Vodafone Magyarország Zrt. vállalati felelősségvállalás szakértője).

  • Melyek saját CSR Programjuk erősségei?
  • Mire használhatóak?
  • Milyen versenyelőnyöm származhat ebből a saját piacomon?
  • CSR, magasabb minőség
  • Biztos, hogy a média az elsődleges célcsoportod?

Üzlet és filantrópia, 1+1 egyenlő 11. A részek összege meghaladja az összeget.

Ha tetszett, kérlek oszd meg, és lájkold a bejegyzést:

Megosztás
Megosztás
Megosztás
Elküldöm e-mailben