Kövess engem!

Keresés

Még több rólam..

CSR made in Germany & Sweden (2015.05.19.)
CSR made in Germany & Sweden (2015.05.19.)

Takács Júlia 2004 óta foglalkozik CSR-rel /vállalati felelősséggel és fenntarthatósággal. A Kommunikáció menedzsment folyóirat alapítójaként a Vállalati Felelősség mellékletét szerkesztette.

A nyilvánosság előtt az első lépés a CSR Hungary Konferencia és kiállítás megszervezése volt 2006-ban.

CSR Hungary 2006
CSR Hungary 2006

Évi összegző konferencia lett a CSR Hungary Summit. 2017-ben már 12 éves volt.

CSR Hungary Summit 2013 (Takács Júlia, a CSR Hungary ügyvezető igazgatója)
CSR Hungary Summit 2013 (Takács Júlia, a CSR Hungary ügyvezető igazgatója)


A Magyar Üzleti Felelősség Díj (CSR Hungary Díj) alapítója 2007-ben.

Magyarországon ekkoriban is, inkább a jótékonyság, szponzoráció és a mecenatúra , a jó ügy támogatása aspektusából közelítették meg a CSR-t.
Az ausztrál, amerikai, angolszász világból ismert szakmai megközelítések (üzleti modellek,  módszerek, eszközök) még kevésbé voltak ismertek hazánkban.

A mindent a profitért alapelvvel szemben a vállalkozásnak egy más típusú értelmezése kapott hangsúlyt. Még hozzá úgy, hogy az üzlet érték alapot tekinti elsődlegesnek. S miért ne lehetne tisztelni azt, aki tehetséges, teljesít, dolgozik és ezért sikeres az üzleti világban? Sőt! Vállalkozásként miért ne lehetne a társadalom, környezet javára hozzáadott értéket is (ha tetszik jót) adni. Magyarországon is sok ilyen vállalkozás van! Bár ők nagyon sokszor kevésbé kerülnek a reflektorfénybe. A Díj a legjobb eszköz arra, hogy vonzóvá tegyük a CSR szakmai részét is.

Az EMVFE (Első Magyar CSR Egyesület) modulrendszerű CSR képzése mellett az országos EMVFE Roadshow (CSR Délutánok) szervezőjeként a vállalati felelősség és fenntarthatóság elveinek terjesztése közérthető és szakmai részen is kulcselem.

EMVFE CSR Délután debrecenben
EMVFE CSR Délután Debrecenben

Kiadói tapasztalatát innováció, kommunikáció, menedzsment témájú könyvek megjelentetésében szerezte meg. Ma már a kiadói rész CSR témájú szakkönyveket is megjelentet magyar nyelven.
A legutóbbi kötet Suzanne Benn-Dianne Bolton: CSR iránytű (alapfogalmak, kulcskoncepciók.

City Reggeli

 

Valamint számos szakmai rendezvény, kiadvány, cikk/tanulmány (pl. A fenntartható közbeszerzés felé) csr és fenntartható fejlődés témában 2004-től kezdve. Rendszeres oktatója az EMVFE CSR Akadémiának.

Mi a blog célja?

Kétkedés, szkepticizmus az egyik oldalon. A CSR reklám és PR szempontú végletes megközelítés a másik oldalon. Mindent megoldunk idealista felfogás a harmadik oldalon. Hol az igazság?

Megoldás a latin kultúrából tanulva (Horatius) a realitásokhoz közelítő középút: az egész világot nem lehet megváltani – és ezt a cégektől sem kell elvárni -, de finomítani, működőképesebbé tenni, élhetőbbé tenni a körülöttünk lévő világot egy tisztességes értékrend alapján a körülöttünk lévő világot… Ez már lehetséges.

A blog célja, hogy a felelős és fenntartható üzleti működés trendjeiről, jelenségeiről, társadalmi, politikai összefüggéseiről, gyakorlati eszközeiről számoljon be szakmai alapon, ugyanakkor közérthetően. A mindennapok gyakorlatában is használható módon.

Jó olvasást és gondolkodást a bloghoz!

Ha tetszett, kérlek oszd meg, és lájkold a bejegyzést:

Megosztás
Megosztás
Megosztás
Elküldöm e-mailben