Kövess engem!

Keresés

5 mód, hogyan erősítsd meg kapcsolatod fogyasztóiddal (4.)

Újabb elem (4.), mely megerősíti kapcsolatod a fogyasztóiddal. Egy érdekes kérdés. Mikor legyen a márka trendteremtő? És mikor álljon a változások élére? 

Mikor legyen a márka trendteremtő? És mikor álljon a változások élére?
Mikor legyen a márka trendteremtő? És mikor álljon a változások élére?

4. Mikor álljunk a változások élére?- Azaz, hogyan legyünk trendteremtők?

Cégként, vállalkozásként nem egy könnyű kérdés, hogy mikor álljunk egy új gazdasági, ipari változás élére. Akár úgy, hogy egy krízis, vagy egy botrány közepén meglássuk a lehetőséget, az iparág új irányvonalát.

Néhány hónappal ezelőtt a nemzetközi sajtó ? kezdve a New York Times-tól ? visszhangozta a Volkswagen emissziós botrányának a részleteit. Ekkor állt ki Barb J. Samardzich, a Ford Europe igazgatója…

Mit is nyilatkozott a Ford Europe igazgatója?
?Nem lehet kikerülni a CO2 kibocsájtásának a csökkentését. A megoldásokat keresve az autóipar az elektromos járművekkel lesz képes csökkenteni az emissziós kibocsájtást. S a fenntartható jövő felé haladni.?

A Tesla ugyancsak gyorsan reagált a kialakult új helyzetre, hisz létrehozta a nagy keresletet az elektromos járművek iránt. Innovatív technológiák segítségével, elegáns dizájnnal és okos marketinggel. A keresletet ebben az esetben nem a fogyasztók hozták létre, hanem a cég az aktuális trendet megelőzi.

Két másik márka is jó példa erre a The Body Shop és a Heineken is.
A The Body Shop szigorú környezetvédelmi előírásokat ír elő. A Future Fit módszertan alapján egy regeneratív üzleti modellt és termékek rendszerét hozta létre. Jó az embereknek! És jó a bolygónak! Nem kérdezték meg erről az embereket, a fogyasztókat. Trendteremtő lett a cég, hisz versenytársaik is követik e szempontból a céget.

Másik példa erre a Heineken. E márka a ?Mértékletesség mozgalmát? alakította ki. Ösztönzi a mértékletes alkoholfogyasztást. Kiemelve ezt a fiatalok esetében!
Közös ezekben a márkákban, hogy gyorsan lépett a változásokra, úgy, hogy növelte márka és piaci értékét.

 

CSR iránytű (alapfogalmak, kulcskoncepciók)
CSR iránytű (alapfogalmak, kulcskoncepciók)

Ha tetszett, kérlek oszd meg, és lájkold a bejegyzést:

Megosztás
Megosztás
Megosztás
Elküldöm e-mailben