Kövess engem!

Keresés

Hallottál már az EMVFE CSR Akadémiájáról?

Amikor 2006-ban a Kommunikációs estéket szerveztük – az akkor még létező Wall Street Étteremben, az akkori tulajdonos jóindulatának köszönhetően – , akkor még nem tudtam, hogy a külföldön már ismert CSR-t (vállalati felelősség és fenntarthatóság) mennyire lehet majd elfogadtatni a gazdasági döntéshozókkal. A 2006-os, tavaszi teltházas CSR este után, anyagi kockázatot is vállalva döntöttem úgy, hogy kezdjük el szervezni a 2006-os októberi CSR Hungary Konferenciát és Kiállítást. Mivel a Konferencia, a nemzetközi előadókkal, szakmai  szempontból sikeres volt, ezért tovább terveztünk…

Mint ahogy egy új, szakmai téma megjelenésekor lenni szokott, nagyon sokan azt gondolták, hogy mindenfajta tudás, tapasztalat, általános műveltség nélkül gyorsan nagy karriert lehet befutni. Mindenhol szerepeljünk, adjunk elő…Ez a dolog nyitja???! Persze nagyon gyorsan, sok pénzt keresve. A valóság ma is és korábban is rácáfolt erre.
Ha valaki komolyan elkezd foglalkozni a CSR-rel, akkor ahogy halad előre, egyre inkább azt érzékeli, hogy mit nem tud… Folyamatosan tanulnia, fejleszteni kell magát, mert ha nem ezt teszi lemarad. És igen sok munka is…

Ez volt tehát a fő oka annak, hogy 2010-ben ismerőseimmel megalapítottuk az EMVFE-t (Első Magyar CSR Egyesületet). Azt a szervezetet, mely kifejezetten a vállalati felelősség és fenntarthatóság szakmai, érdekvédelmi szervezete.

S a saját CSR oktatásaim mellett, az EMVFE oktatási-képzési részén is rendszeresen tanítok, előadok, workshopokat tartok. Az EMVFE CSR Akadémia az EMVFE oktatás-képzési része. Az Akadémia egy hosszabb, egymásra épülő CSR képzési programot állított össze elsősorban a gazdasági döntéshozók számára.
Figyelembe véve, azt a tényt, hogy az Akadémia kurzusán résztvevők nem tanácsadóknak készülnek, hanem a napi munkájukhoz szükségesek a CSR ismeretek.
Mint ahogy Kazinczy Ferenc epigrammájának címét kölcsönöztem 2006-ban: Jót, s jól!

Sokan azt gondolják a vállalati felelősségről, hogy nagyszerű kommunkációs lehetőséget biztosít. Ez igaz is, addig amíg egy hiteles vállalati működés rendszerét képviseli, ugyanakkor ha nincs „váza”, nem DNS-e a cégnek, szervezetnek, akkor nagyon hamar csak egy egyszeri, cikkinváziót „szülő” kommunikációs cunami.

Az igazi előnyöket az illető szervezet nem tudja kihasználni, mert fogalma sincs, hogy merről hova tart és a CSR a saját üzleti értékeit hogyan tudja támogatni.
Épp ezért érdemes képezni kollégáinkat! Főként, akit azzal bízunk meg, hogy koordinálja a CSR területét…

TAKÁCS JÚLIA
A CSR Hungary alapító-ügyvezető igazgatója 2004-től. Tanár, újságíró, kommunikációs vezető, projektvezető posztok jellemzik korábbi pályáját. A CSR Hungary (2007) és a Holnap városáért Díj (2010) alapítója. A CSR Mátrix tanácsadó iroda és ügynökségben vállalati felelősség szakértői tapasztalatait főként pénzügy, FMCG, energia, szolgáltatás, közintézmény, ingatlan, vegyipar területén szerezte.Oktat, előad, cikket ír.

Ha tetszett, kérlek oszd meg, és lájkold a bejegyzést:

Megosztás
Megosztás
Megosztás
Elküldöm e-mailben