Kövess engem!

Keresés

CSR, FIFA, futball világbajnokság

Kevésbé vitatott, hogy a Beautiful Game, a futball a globális sportok vezetője a számok tekintetében. Ahogy Nielsen Piackutató Intézet a 2018-as világbajnoki jelentésében megjegyezte : „Több ember játszik és nézi a labdarúgást, mint bármely más sport a világon. +40 százalékkal többen.”
S ez a nagy számarány nagy lehetőség nem csak a sportmarketing, hanem a CSR számára is.

Még szinte mindenki a futballvilágbajnokságról beszél. Érvel, vitatkozik… Ki miért érdemelte meg a kupát, vagy éppen miért csúszott le a dobogó fokairól. Még mindenki lendületben van. Lázban ég…

Nagy számok, melyek a támogató szponzorokra is jellemzőek. Éppen ezért van helye itt a vállalati felelősség és fenntarthatóságnak, a szemléletformálásnak is. Vajon egy ilyen kítűnő helyen, kítűnő időben, ilyen széles célcsoport, fogyasztói elérésben mely szponzor aktivizálta magát céltudatos módon?

Nagy számok, mint mondtuk. Az átlagos futball-rajongó a felmérések alapján többnyire házas, 25-34 éves férfi, de az összes rajongók 1/3-a nő. Mindenféleképpen egy értékes célpiac a szponzorok és a marketingesek számára. Hisz a futball rajongók a világbajnokság idején túllépik az átlagember médiafogyasztását, a tervezett vásárlások mértékét is. Nem mellesleg egy érzelmileg elkötelezett célpiac. A rajongói szenvedély szempontjából páratlan a futball.

FIFA Alapítvány

A FIFA annak érdekében, hogy céltudatosabbá váljon nemrégiben elindította a FIFA Alapítványát , amelyen keresztül irányítja befektetéseit a játék és a közösség szintjén elérhető fociforrások fejlesztésére. Az Alapítvány a FIFA Alapítványi Fesztivált a Vörös téren rendezte meg a  világbajnokság alatt.
38 országból származó, 38 nem kormányzati szervezet fiatal képviselőit hozta a világbajnokságra, hogy tanuljanak és játszanak.

A Good for Soccer közösség gyors ütemben fejlődik

A formális FIFA-struktúrákkal párhuzamosan Good for Soccer közösség, amely gyorsan elnyerte az emberek szimpátiáját. Ugyanis a szervezetek számának és jártasságának köszönhetően a pozitív társadalmi eredmények kialakításának platformjaként egyre növekszik a világban.

Ezek közül elsőként a street football world, a Soccer for Good nem hivatalos irányító testülete említhető meg, amely a világon több mint 130 szervezetet tömörít magában.
A Street football world tagjai a szociális kérdések széles skáláját kezelik. Beleértve a fenntartható fejlesztési célok által lefedett témákat is. Pozitívan és közvetlenül hatott több mint 2,5 millió fiatal életére.

Röviden, az ökoszisztéma létezik azoknak a szponzoroknak, akik a foci szponzoraik révén szeretnék kihasználni és erősíteni szervezeti céljukat.

Szakmai partnerünk az MHC International igazgatója, Michael Hopkins írt arról, hogy a FIFA milyen fenntartható stratégiát követhetne. Dolgozott is a szervezettel e témában.

Hamarosan jön a folytatás, példával! 🙂

P.s :

Még van idő  arra, hogy megírd pályázatod!
2018. július 31-ig nyújthatod be pályázatod
a Magyar Üzleti Felelősség Díj,
a CSR Hungary Díj védjegyhasználatára!
Ne hagyd ki a lehetőségetí!

TAKÁCS JÚLIA
A CSR Hungary alapító-ügyvezető igazgatója 2004-től. Tanár, újságíró, kommunikációs vezető, projektvezető posztok jellemzik korábbi pályáját. A CSR Hungary (2007) és a Holnap városáért Díj (2010) alapítója. A CSR Mátrix tanácsadó iroda és ügynökségben vállalati felelősség szakértői tapasztalatait főként pénzügy, FMCG, energia, szolgáltatás, közintézmény, ingatlan, vegyipar területén szerezte.
Oktat, előad, cikket ír.

Ha tetszett, kérlek oszd meg, és lájkold a bejegyzést:

Megosztás
Megosztás
Megosztás
Elküldöm e-mailben