Kövess engem!

Keresés

Blockchain- CSR szempontjából

A Blockchain nem kevés nyilvánosságot kap manapság. Leginkább a digitális aranynak nevezett bitcoin révén olvashatunk a blockchainről. Pedig számos más gyakorlati alkalmazását is elérhetik a vállalkozások. Teljesen új értékformákat lehet létrehozni. Olyan új értékcserélő hálózatok létrehozásával, amelyek korábban vagy lehetetlenek, vagy túl költségesek voltak. Sokan kérdezték, hogy ez mit jelent? Az egyik nagyszerű példa a SolarCoin. Ez olyan digitális pénznem, amely globális jutalmazási programként szolgál a napenergia-termelés számára. A másik szemléletes példa az IBM technológián alapuló Plastic Bank működése.

A SolarCoin (www.solarcoin.org), ez az új digitális pénznem a napenergiával működő otthonok vagy a napenergiával működő villamosenergia-termelők által vehető igénybe.
Ezáltal további ösztönzést jelent a napelemes villamosenergia-termelés számára.

A SolarCoin társalapítója azokat a mechanizmusokat emeli ki, amelyek új értékteremtő és -cserélő hálózatot hoznak létre.
A SolarCoin jelenleg a tényleges termelési adatok alapján kerül kiosztásra. Évente néhány adatpontra van szükség egy megfigyelő rendszerből vagy platformból az energiatermelés ellenőrzéséhez. A világ legnagyobb platformjainak többsége jelenleg a SolarCoin ellenőrzése alatt áll.

Két támogatási számítási módszert alkalmaznak: ténylegesen a generált és becsült kWh alapján, a létesítmény adattáblájának kapacitásának százalékában kifejezve.

Bizonyos esetekben a tényleges termelési adatokat nehéz visszanyerni, így a becsült támogatások kerülnek átadásra. A SolarCoins-t az ipari szabványos algoritmussal évente a beépített névleges DC névleges adattáblázat kapacitása 15% -ában adják meg.

Plastic Bank- a másik blockchain alkalmazási példa

Plastic Bank
Plastic Bank

A Plastics Bank (www.plasticbank.com) arra ösztönzi az embereket, hogy a műanyaghulladékot újrahasznosítási gyűjtőterületekbe juttassák a világon. Cserébe a digitális tokenek segítségével az okostelefon által elérhető bankszámlára – amire az emberek az élelmiszereket, a vizet, telefon perceket és így tovább árukat cserélhetnek. Az újrahasznosítható anyagok és a tokenek blokkológéppel történő megkeresése révén a The Plastic Bank biztonságos, készpénz nélküli módszert kínál a pénzügyi befogadáshoz.
Az IBM-mel együttműködve egyesítették és megerősítették az újrahasznosítási ökoszisztémákat. Az óceán műanyag szennyezettségét szeretnék csökkenteni.

Mi a Plastic Bank lényege?
Az óceáni műanyag és a globális szegénység leküzdése blokk-alapú token-juttatásokkal.
A tudósok jelzése szerint 2050-re ? ha ilyen ütemben halad az óceánok műanyagszennyezettsége – több szennyező műanyag lesz az óceánban, mint az óceánban élő halak mennyisége. Mit tehetünk a természeti világ védelmében? Az IBM és a Cognition Foundry szolgáltatóval folytatott munka során a Plastic Bank mobilizálja az újrahasznosítási vállalkozókat a világ legszegényebb közösségei között. A műanyaghulladék tisztítására az életet megváltoztató javakért cserébe. Az IBM technológia által támogatott Plastic Bank bemutatja a műanyaghulladék értékét, megszakítja az óceánhoz vezető áramlását, és a vállalatoknak új termékekhez való felhasználását is biztosítja.

P.s.
A CSR Hungary Summit 2018 tematikus blokkjában (Digitális jól-lét-Jólét)
szó lesz a Blockchainről.


Ha tetszett, kérlek oszd meg, és lájkold a bejegyzést:

Megosztás
Megosztás
Megosztás
Elküldöm e-mailben