Kövess engem!

Keresés

Milyen hatással van a Brexit a CSR-ra, fenntarthatóságra?

A játék folytatódik, csak a játékosok cserélődnek… Röviden a jelenlegi helyzet alapján a Brexit után ezt lehet mondani. Történészi végzettséggel és affinitással is rendelkezve rezignáltan lehet megjegyezni ? és a részletes politikai elemzésekbe nem bocsájtkozva, a politika történetét ismerve, különösen a XX. századét- szinte semmit sem tanultak a politikusok. Még a néhány éve zajló nagy recesszió sem változtatott ezen. Körvonalazódnak a régi hatalmi erővonalak, és a régi hatalmi játszmák nemzetközi vonalon.
Izgalmas kérdés, hogy vajon ilyen politikai folyamatokkal a háttérben a vállalati felelősség és fenntarthatóság hogyan tud labdába (stílszerűen:-)) rúgni?

Sokan feltették kérdést és sokan többféleképpen próbáltak válaszolni arra, hogy vajon a Brexit az angolok csr-jára, fenntarthatóságára milyen hatással lesz??

E posztban először a zöld kérdést érintjük.

Mivel jelenleg még nem tiszta a helyzet, hogy a Brexit elfogadásra kerül-e vagy sem, annak ellenére, hogy David Cameron ex katedra kijelentette, hogy nem lesz a kérdésben népszavazás. Pedig millióan kérik a felülvizsgálatot. Az Európai Unió részéről pedig gyors kilépést várnak el (???).

A demokrácia néha furcsán működik, amikor egy nemzet sorsa dől el nem egy évre, hanem esetleg generációk jövője kerül veszélybe. És egyértelmű, hogy nem csak Angliáról, a brit értékekről van szó, hanem egy kontinens jövője is eldől. Aki tegnap még barát volt, ma már…
Ezért most nem gyorsan ( más témában gyorsan kellett volna lépni), hanem megfontoltan kellene megoldásokat prezentálni. Nem csak az angolok, hanem a mi érdekünkben (Közép-Európa) is. A közös jövő érdekében.

Hogyan vélekednek Angliában a fenntarthatóságban, a vállalati felelősségben érintett csoportok a Brexit hatásáról?
Az akadémiai csoportok ( Brit partnerrel dolgozunk mi is a tanácsadói részünkön, az MHC Internationallal, szakmai részen sokkal előrébb járnak mint mi), a civilszervezetek vezetői nyílt levélben nyilatkoztak erről:

?Nagy Britannia Európai Uniós tagsága hatalmas pozitív hatással van a partjainkra, vizünkre, folyóinkra, levegőnkre, a biodiverzitásra, az élővilágunkra. A közösen koordinált akciók és politikák javították életminőségünket. Ami jelenti a mi belélegzett levegőnket, halainkat, vadvilágunk védelmét. Az Európai Uniós gyártási sztenderdeket az autógyártásra, az energiatakarékos fényforrásokat, háztartási eszközöket. Ez mind ösztönözte az üzleti innovációt is.?

Hamarosan folytatás!

CSR iránytű (alapfogalmak, kulcskoncepciók)
CSR iránytű (alapfogalmak, kulcskoncepciók)

Ha tetszett, kérlek oszd meg, és lájkold a bejegyzést:

Megosztás
Megosztás
Megosztás
Elküldöm e-mailben