Fenntartható logisztika, rejtett költségek, kisvállalkozások

Az utóbbi időben a fenntartható logisztika témakörével is mélyebben foglalkoztunk. Lásd az MLE Benchmarking Klubnapját! Napjainkban nagyobb nyomás nehezedik a cégekre, hogy a vállalkozások környezetvédelmi szempontból tudatosak legyenek: csökkentsék negatív környezeti hatásukat!  A logisztika több ponton is érintett. A hagyományos közlekedés hatalmas üzemanyag- és energiaigénye miatt. A kisvállalkozásoknak és az induló vállalkozásoknak különösen tisztában kell lenniük a fenntarthatósági kezdeményezésekkel gyakran összefüggő költségekkel, mivel a források szűkösek és minden forint számít. 

Ha fenntarthatóság, akkor kevésbé kerülnek szóba a kisvállakozások. Pedig a tudatosság és az oktatás segíthet a kisvállalkozásoknak az erőforrások bölcs /tudatos kiosztásában és a lehető legnagyobb hatás elérésében. Ahogy tervezi saját kezdeményezéseit a szénlábnyom csökkentése érdekében, tartsa szem előtt az alábbi négy rejtett költséget. A Benchmarking Klubnapon Barna Zsolt a CSR Hungary díjazott Waberer’s-Szemerey Logisztikai Kft.  ügyvezető igazgatója érintette ezeket a pontokat.
Azonban érdemes, azért is pontosan körvonalazni és pontokba szedni, mert nem csak a szorosabb értelmben vett logisztikai cégeket érinti, hanem azokat az iparágakat, ágazatokat is, melyeket mindennapi tevékenységét folyamatosan nagyobb áruszállítás is kíséri. Pl, a kereskedői láncok…A nagyok pedig “taníthatják” a kicsiket. Támogathatják a gondolkodásmód váltásban.

1. Az ellátási lánc új járműveinek költsége
Mivel a logisztika nagy része a közlekedéshez kapcsolódik, ezért nem kérdéses, hogy a feltörekvő villamosenergián alapuló szállítás lehetőségeit számba kell venni. Össze kell hasonlítanunk a hagyományos üzemanyag-égő járművek költségeivel.
Lásd! A cikkek trendi témái között kedveltek a Tesla-modellek leírásai.
Most még az elektromos szállítások költségei természetesen nem olcsóak.
A kisebb elektromos autók egyre olcsóbbak, de még mindig drágábbak, mint a hagyományos üzemanyaggal működőek.

Ha üzleti tevékenysége sok vezetést igényel vagy több járművet igényel – pl. pizza szállítások, futárszolgálatok  – , akkor minden járműnek meg kell felelni a szabványoknak.

Végül ne felejtsük el a biztosítási költségeket! Számos tényező befolyásolja a járművek biztosítási költségeit, így itt nincs egységes szabály. Általában azonban az elektromos járművek jelentősen többet fizetnek a biztosítékhoz képest, mint a fosszilis üzemanyagokúak esetében. Külföldön akár 21 százalékkal is több lehet!

Azért nézzünk jó híreket is!  Az elektromos autók már bizonyították, hogy hosszútávon viszont olcsóbbak, mint a hagyományos járművek. S a felsorolt költségek valószínűleg tovább fognak csökkenni, ahogy a technológia fejlődik.

2. A megújuló energia költsége a raktárak számára
A logisztika nem csak a szállításról szól: meg kell fontolnunk a tárolást is. Ha vállalkozásához jelentős mennyiségű tárolóhelyre van szükség – mondjuk egy kis raktárban – elkezdheti érezni a fenntartható energiaköltségek hatását.
Annak érdekében, hogy a szállítási láncnak ez a része környezetbarát legyen, meg kell vizsgálnia a megújuló energiaforrásokat. Például a napenergiát. A napelemes raktárépület felszerelése nem olcsó. Bár olcsóbbak, mint valaha, és valószínűleg idővel egyre olcsóbbakká válnak. Most az előzetes költségek jelentősek lehetnek.

Ugyanez vonatkozik az olyan vállalkozásokra is, mint például a pékségek és éttermek, élelmiszer üzletek, ahol nagy hűtőt és fagyasztókat kell alkalmazni az élelmiszer tárolására. Az ilyen típusú tárolóeszközök működtetéséhez elegendő mennyiségű napenergiát előállítani nem kevés erőfeszítés.Valószínűleg erőteljes beruházást igényel a nappanelekbe.

Ha a vállalkozás működését kizárólag megújuló energiaforrásokra kívánja futtatni, akkor szükség van arra, hogy a napsugárzás során felesleges energiát tároljon. Az akkumulátorok a legmegbízhatóbb módszerek a felesleges energia tárolására. Ezért ne felejtsük el ezeket sorra venni, amikor értékeljük a megújuló energiaforrásokra való áttérés költségeit.

3. Az elveszett termelékenység költsége az új infrastruktúrára történő áttérés során
Ahogy tervezi a fenntarthatósági stratégiát, fontolja meg a meglévő berendezések korszerűsítésének közvetett költségeit. Például ha már van egy kis járműparkja a futárszolgálatnál, és úgy dönt, hogy lecseréli őket elektromos járművekkel, akkor nem csak az új járműveket kell megvásárolnia, hanem a már meglévőket is el kell adnia. Ezek költségekkel járnak.

Egy másik megfontolandó probléma az üzemek okozta leállás. Ha a napenergiára vált át az irodában, akkor jó esély van arra, hogy a munkakörnyezet megszakad. Hisz miközben a paneleket telepítik és bekötik. Tervezni kell ezzel!

Az idő gyakran egy kisvállalkozó számára a legértékesebb és legszűkösebb erőforrás!

4. A fenntartható szállítók költségeinek növekedése
Végezetül, az egyik legfontosabb költség, amely nem feltétlenül nyilvánvaló, az a lehetséges növekedés, amelyet a szén-semleges megoldásokból átalakuló gyártók aránya növel. Mivel a vállalatok átállnak a fenntartható modellekre, előnyben részesíthetik azokat az értékesítőket, amelyek ugyanezt a gondolkodásmódot követik. Az ilyen szállítóknak esetleg növelniük kell árukat és szolgáltatásaikat a felmerülő növekvő költségek fedezésére.

Ez a magasabb kiadás lecsökkenheti az ellátási láncot, és a saját költségeit növelheti. Legalábbis rövid távon. Idővel valószínű, hogy minden kiegyenlítődik. Különös tekintettel arra, hogy a tiszta energia olcsóbb, mint más területeken. Csak tudd, hogy ez időbe telik!

A kisvállalati logisztikai infrastruktúra egy tisztább, áttekitnhetőbb modellre való áthelyezése fontos. Fontos, hogy tisztában legyünk a költségekkel, hogy intelligens döntéseket tudjunk hozni! Olyan helyre költsünk, amely mind a vállalkozásnak, mind a környezetnek jó.

P.s.
Logisztikai és a logisztikához kapcsolódó cégek jelentkezését is várjuk!
2018.05.25-ig lehet regisztrálni az idei CSR Hungary Díj védjegyhasználatára!
Érdekelnek a részletek!

 

TAKÁCS JÚLIA
A CSR Hungary alapító-ügyvezető igazgatója 2004-től. Tanár, újságíró, kommunikációs vezető, projektvezető posztok jellemzik korábbi pályáját. A CSR Hungary (2007) és a Holnap városáért Díj (2010) alapítója. A CSR Mátrix tanácsadó iroda és ügynökségben vállalati felelősség szakértői tapasztalatait főként pénzügy, FMCG, energia, szolgáltatás, közintézmény, ingatlan, vegyipar területén szerezte.Oktat, előad, cikket ír.

 

 

 
     Miért érdemes többet tudnod a CSR-ről?
Név:
E-mail cím:*