Ha még nem pályáztál a CSR Hungary Díjra

Amikor 2006-ban megalapítottuk a CSR Hungary-t, akkor mélyrepülés volt a semmibe. Szimpatikus volt a téma. És szimpatikus volt az, hogy mindig új és új információkat kell megismernünk és feldolgoznunk, beépítenünk a meglévő rendszerünkbe. A 2006-os elképzeléseinkben már fontos elemként szerepelt a CSR Hungary Díj, a Magyar Üzleti Felelősség Díja, ami úgy gondoltuk, hogy a Magyarországon lakó, éló, dolgozóemberek életminőségét (jóllétét) ösztönözni, támogatni fogja.

Ezen a nyilvános, önkéntes pályázaton a védjegyhasználatért ma már Magyarország legismertebb, legnagyobb és a kisebb – de ugyanolyan értékűnek számító – márkák versengenek.

Felmérve azt, hogy a vállalati felelősség és fenntarthatóság szempontjait beépítve az üzlet, az intézmény mindennapjaiba versenyképesebbá válhatunk a piacon és a magunk számára is egy megérdemelt és jobb életminőséget lehet biztosítani.

A megpályázható 9 kategóriából most két olyat emelek ki, melyek hatástöbbszöröző ereje, hosszabb távon is jelentkezik.

Junior

Már itt van a „Z” generáció, akik általában a családok legfiatalabb tagjai, akik az internet, a modern technológia révén ugyan tájékozottabbak és könnyebben jutnak információkhoz, mint a korábbi nemzedékek, mégis ha az idősebb generációk nem gondoskodnak arról, hogy az értékelvű gondolkodásmódot átadják, akkor az „elveszett generációvá” válik a „Z” generáció.

Az értékek folyamatosságát a különböző generációk közötti megfelelő szintű és minőségű oktatással lehet biztosítani.
Ebben a kategóriában tehát azokat a projekt pályázatokat várjuk, melyek e generációt, akár a fenntarthatóság, a felelősség értékeinek a megőrzésére, akár önmaguk védelmében felelősebb döntések meghozatalára ösztönzi. Adott vállalkozás tevékenységéhez kapcsolódóan.

Legjobb beszállítói kapcsolatért

Olyan projekteket, együttműködéseket keresünk, melyek a korábban meglévő határokat átlépve (innovatív, saját céges határain túl lépve), kifejezetten a kereskedelmi partnerekkel, beszállítókkal, iparági partnerekkel, NGO-kkal – a közös cél érdekében – hosszabb távon fenntartható eredményeket tudnak létrehozni.
Minden olyan kezdeményezést vagy projektet, amely megmutatja, hogy a társadalmi és környezeti kockázatokat hogyan kezelik és nyomon követik az ellátási láncban. Akár a technológia révén. Miként jár elõnyökkel a társaság és annak beszállítói számára az átláthatóság javításával. 

2020. augusztus 20-ig várjuk a pályázatokat!

Kattints a további részletekhez itt:
https://csrhungary.eu/meg-tobb/vallalati_hirek/tartozzon-a-csr-legjobbjai-koze/


Takács Júlia, a CSR Hungary alapító-ügyvezető igazgatója, CSR szakértő

 
     Miért érdemes többet tudnod a CSR-ről?
Név:
E-mail cím:*