Legyen-e exhibicionista a CSR?

Befutott, sikeres üzletember ismerőseimmel vacsoráztunk és tulajdonosi, tanácsadói minőségben arról beszélgettünk, hogy a celebesedés (teljesítmény nélküli folyamatos szereplés) most már a gazdasági (és csr, fenntarthatósági) konferenciák világát is megcsapta. Van , aki szinte hetente konferenciázik… Kell-e mindig előtérben lennie egy elsőszámú vezetőnek, befektetőnek, vagy akár egy tanácsadónak. Mindegy, hogy miért,  hol, milyen okból?

Ismerősöm erre azt válaszolta röviden, hogy ő üzletember és nem popsztár.  A szakmai munkához is idő kell. Egy bizonyos számú folyamatos szereplés (mindenhol, minden formában) pedig már nem a hitelességet segíti, hanem rombolja.  A görcsösség pedig azt a képzetet kelti, hogy inkább kompenzál az illető.

Nem az az oka ennek a mindegy, hogy hogy, de szerepeljek attitűdnek, hogy szeretne mindenki ha 5 percre is, de sztárnak látszani? – tettem fel a kérdést.

Ez egy egyszerűbb válasz lenne. Ha azt nézzük, hogy a valóság showkkal csak azt erősítették, hogy teljesítmény nélkül, rövid időn belül ismertté válik a neved és a személyed. És azonnal dől a pénz…
Vagy ..- folytatta a mellettem ülő vacsorapartner – az illető, aki az üzleti világban, ilyen exhibicionista módon (néha agresszivitással, másokon való átgázolással, etikátlanul)  szeretne előbbre jutni, anélkül, hogy teljesítmény lenne mögötte. Magyarországon jelenleg többször fordul elő ez a helyzet. A”celebesedés” itt is azt jelenti, hogy szakmai teljesítmény nincs az illető mögött, de kapcsolatai révén a szereplések, megjelenések folytán “látszat sikert” érhet el valaki. Egy ideig sikeressé válhat. Ráadásul ez a fiatalabb vezetőgeneráció számára példaként működik.

“A koppanás” akkor van – vette át a szót a velem szemben ülő, amikor valaki csak az ismert vállalati márka és az ott betöltött pozíció végett kapja/ta sorra a meghívásokat. A sok protokollesemény a vezetői munkájának a rovására is mehet. Ennek következményeként hirtelen kikerülhet az ismert vállalat kötelékéből. S azok a meghívások, melyekről a személy azt hitte, hogy neki szóln/tak (sztárként kezelte egy kör) egyre inkább elmaradoznak.
Egyébként én a magasan kvalifikált szakembereket, szakértőket, befektetőket, tanácsadókat kevésbé látom mindennapos vendégként megjelenni ezeken a jól kommunikált eseményeken.

“Exhibicionista csr”? ez kissé rosszul hangzik a saját területemen tapasztaltak alapján. A kevesebb, hitelesebb a csr kommunikációjában is.” – tettem hozzá befejezésképpen.

 

 

 

 

 

 
     Miért érdemes többet tudnod a CSR-ről?
Név:
E-mail cím:*