Úton a sikeres CSR projekt felé

Korábban már írtam a CSR projekt fő alapelveiről . A mindennapok gyakorlata azt mutatta, hogy ha valamit CSR projektként kommunikálnak, akkor az a megygőződés, hogy az emberek, vállalatok, közintézmények képviselői, a média is pozitívan viszonyul az adott témához. Ennek az lett az a következménye, hogy vállalati felelősség program (CSR projekt/CSR kezdeményezés) címen futnak szép számmal olyan kezdeményezések is, melyek valójában nem azok. 

Ugyanakkor a cégek felé olyan külső igények is körvonalazódnak, melyek a civil  és a közszféra feladatköreibe tartoznak. Hol a határ? Hogy lehetek jó vállalati állampolgár, úgy, hogy a vállalat/vállalkozás fő tevékenységére fókuszáljunk? Hol foglal helyet egy CSR projekt a CSR rendszeredben?

Nem könnyű kérdések, hisz többnyire a vállalati felelősségért felelős kolléga fő munkatevékenysége  mellett szervezi, tervezi a CSR projektet vagy projekteket.
Milyen helyzetek lelhetőek fel?

A kevesebb több

Van, ahol nagyon sok projektet szerveznek, de ezek sem egymással, sem a vállalat üzleti profiljához nem kapcsolhatóak. Túl sok a projekt (sok anyagi és humánerőforrás felhasználással) és az elaprózódás következménye, hogy  a köztudatban még sem tudják néhány markáns elemmel jellemezni a céget. Ez a megközelítés nem pozicionálja CSR tekintetében a szervezetet. Nincs jellemző CSR arc.

Nincs még CSR projekt

Bizonyos szempontból könnyebb a helyzet, ha még csak most tervezitek valamilyen CSR projekt elindítását. Azért könnyebb a helyzet mert nem kell meglévő elemekhez, koncepciókhoz stb.viszonyítani, módosítani, pótolni, kiegészíteni. Lehetséges konfliktushelyzeteket  is ki lehet kerülni!

Kicsit döcög a CSR projekt

Már megvannak az alapok. Jó a projekt koncepciója, ötlete. De a végrehajtása még döcögős. Van amikor sikeres, van amikor csak még létezik állapot…
Pici “karosszéria javítás”: rendszerezni a meglévő elemeket és már ütőssé válik a projekt.

Partnereink, olvasóink visszajelzése alapján a gyakorlatban jelenleg a CSR projekt okoz poblémát. Többnyire a jószándék adott, de a HOGYAN már akadályt képez a mindennapi munkában. Ezért  január 30-án Téged is várlak a CSR iránytű- Úton a skeres CSR projekt felé kurzusomra.

Ha érdekel a téma és szeretnél még több részletet megismerni, akkor kattints ide!

TAKÁCS JÚLIA
A CSR Hungary alapító-ügyvezető igazgatója 2004-től. Tanár, újságíró, kommunikációs vezető, projektvezető posztok jellemzik korábbi pályáját. a CSR Hungary (2007) és a Holnap városáért Díj (2010) alapítója. A CSR Mátrix tanácsadóiroda és ügynökségben vállalati felelősség szakértői tapsztalatait főként pénzügy, energia, szolgáltatás, közintézmény, ingatlan, vegyipar területén szerezte.

 

 
     Miért érdemes többet tudnod a CSR-ről?
Név:
E-mail cím:*