AZ EU megerősíti az együttműködést a klímaegyezmény aláíróival

1011
AZ EU megerősíti az együttműködést a klímaegyezmény aláíróival

Az Európai Unió kész erősíteni az együttműködést a párizsi klímaegyezmény többi aláírójával, miután az Egyesült Államok hétfőn hivatalosan is megkezdte a kilépés folyamatát – hangsúlyozta Miguel Arias Canete, az Európai Bizottság éghajlat- és energiapolitikáért felelős tagja.

   A párizsi megállapodás a friss fejlemények ellenére sincsen veszélyben, az alapjai továbbra is szilárdak – szögezte le a spanyol uniós biztos.

    “Ezután is együtt fogunk dolgozni azon szereplőkkel, entitásokkal az Egyesült Államokban, amelyek elkötelezettek az ambiciózus klímavédelmi fellépés iránt” – írta az egyezmény mellett kiálló amerikai szövetségi államokra és városokra utalva.

Washington hétfőn hivatalosan megindította a várhatóan nagyjából egy évig tartó kiválási folyamatot, amely a jövő évi amerikai elnökválasztást követően zárul le.

Donald Trump amerikai elnök már a választási kampányban is a szerződés ellenzőjeként lépett fel. Kormánya pedig az elmúlt évek folyamán számos meglévő környezetvédelmi szabályozást helyezett hatályon kívül.
Forrás: MTI