Hatékonyabb vízfelhasználás szükséges az élelmiszeróriásoknál

1355
Hatékony vízgazdálkodás szükséges az élelmiszeróriásoknál
Hatékony vízgazdálkodás szükséges az élelmiszeróriásoknál

A CERES jelentése szerint az ipari óriások, például a Mars, a Coca-Cola és az Unilever vízgazdálkodási gyakorlata az előző évekhez képest jobb eredményt mutat. Ám az egyre inkább vízhiányos világban általában nem elégséges a vállalatok vízgazdálkodása.

“A nagy élelmiszer-ipari vállalkozásoknak sokkal hatékonyabb gyakorlatokat kell folytatniuk, hogy csökkentsék vízigényeiket. A vízkészletek megőrzése érdekében. ” – állítja a fenntarthatósági nonprofit CCeres kiadott jelentése .

Az éghajlatváltozás fokozódó hatásai példátlan terhet jelentenek a vízkészletekre és a mezőgazdasági termelékenységre.

A jelentés a 40 legnagyobb globális élelmiszeripari társaságot rangsorolja a vízgazdálkodás és stratégia révén történő közvetlen vízgazdálkodásuk alapján, közvetlen működésükben, gyártásukban és mezőgazdasági tevékenységükben. ellátási láncokban érzékelhető vízgazdálkodásuk alapján.

A jelentés emellett felhatalmazza a befektetőket az ezen társaságok vízkockázat-kezelésének értékeléséhez szükséges útmutatásokkal és releváns adatokkal.

Az általunk fogyasztott ételek termesztése és feldolgozása vízigényes vállalkozás, amely a világ egyre szűkebb vízkészletének több mint 70% -át fogyasztja. – mondta Brooke Barton , a Ceres Innovációs és Értékelési Alelnöke.

A szélesebb körű felfogás ellenére a vízkockázatok egyre növekvő elismerése ösztönöz minket, és úgy gondoljuk, hogy a belső vízkockázat-kezelés előmozdítása érdekében tett minden lépés egy helyes irányba mutat. Ennek ellenére az iparág legnagyobb vízfelhasználói és szennyezői előtt hosszú út áll.

A vállalatokat négy ipari kategóriába sorolták: mezőgazdasági termékekitalokhús és csomagolt élelmiszerek,. Majd a vízkockázat-kezelés négy kategóriájában végzett tevékenységek alapján elemezték őket.

A legeredményesebb élelmiszertársaságok: Unilever, Nestle, General Mills, PepsiCo, Danone. Az italok listájának élén szerepel: a Coca-Cola, a Diageo, Molson Coors. Az Olam és a Smithfield Foods vezeti a mezőgazdasági terméke és a hús kategóriákat is.
A csomagolt áruknál a Mars Inc található az élen.

Jelentős javulás kulcsfontosságú területeken

A jelentés kiemeli néhány jelentős javulást a kulcsfontosságú területeken:
ideértve a vízkockázatok és stratégiák igazgatósági felügyeletét, a vízfelhasználás vagy a műveletek hatékonysági céljainak meghatározását; valamint a vízkockázatok felmérése az egész mezőgazdasági ellátási láncokon keresztül. Már néhány fejlettebb vállalat felismerte, hogy az intelligens vízgazdálkodás üzleti szükségszerűség.

?A tudomány segítségével megalapozott vízfelhasználási célok megteremtése az első lépés a vízkockázat mérséklésében. A globális ellátási láncok között. Nagyra értékeljük az idei Ceres-jelentés elismerését.?- mondta Barry Parkin, a Mars beszerzési és fenntarthatósági tisztje. “Felgyorsítottuk a vízkészletek kezelésére irányuló erőfeszítéseinket, és továbbra is prioritásként kezeljük ezeket az erőfeszítéseket.”

Az élelmiszer- és italgyártók a befektetői portfóliók leggyakoribb szereplői, valamint az édesvízi erőforrások legnagyobb fogyasztói? – mondta Dennis van der Putten, az ACTIAM fenntarthatósági és stratégiai igazgatója .

Meghatároztuk azt a célt, hogy 2030-ra vízfüggetlen befektetési portfólió legyen, vagyis az a vállalkozás, amelybe befektetünk, csak annyi vizet fogyaszt, mint a természet.
Arra számítunk, hogy a cégek vállalni fogják a felelősséget a vízfelhasználás és a szennyezés tekintetében. Azok a vállalatok, amelyek proaktívan foglalkoznak a vízkockázatokkal, jobb helyzetben lesznek és sikeresebbek lesznek az egyre vízhiányosabb világban. “

CSR HUNGARY SUMMIT 2019
Időpont: 2019. november 20
Helyszín: Hotel City Center Budapest
Regisztrálj itt!