A klímaváltozás már itt van. Az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület (IPCC) 2022. évi hatodik értékelő jelentése szerint „ Az éghajlatváltozás mindenütt hatással van a természetre, az emberek életére és az infrastruktúrára. Veszélyes és mindent átható hatásai világunk minden régiójában egyre nyilvánvalóbbak. Ezek a hatások hátráltatják az alapvető emberi szükségletek kielégítésére irányuló erőfeszítéseket, és világszerte veszélyeztetik a fenntartható fejlődést.”
A Föld biokapacitásának több mint felét a magunk táplálására használjuk. Az ukrajnai háborúval az élelemért és az energiáért folyó verseny még nyilvánvalóbbá vált. A tartós "túllövés" világában egy ilyen zavar elkerülhetetlenül instabilitáshoz és inflációhoz vezet szerte a világon. Emellett az élelmiszersokk a legkiszolgáltatottabbakat sújtja a legsúlyosabban: megosztja társadalmainkat, és milliókat hagy maga mögött.
Az orosz-ukrán konfliktusnak köszönhetően az élelmiszer ellátási lánc a világban több helyen akadozik. Pl. az ukrán napraforgó olaj helyett más helyettesítőt keresnek az élelmiszergyártók. Cégek jelentik be sorra, hogy átmenetileg vissza kell térniük a pálmaolaj használatához, amelyet 2018-ban töröltek termékeik alkotóelemei közül.
Klímaváltozás és Velence. 2020. október 3-a fontos nap volt a velenceiek számára. Apályt jósoltak, ami általában a város alacsony fekvésű részeinek azt jelenti, hogy több hüvelyknyi víz alatt vannak. Ezen a napon azonban az utcák csodával határos módon szárazak maradtak.
Az ENSZ COP26 éghajlatváltozási konferenciának, Glasgow-ban ad otthont az Egyesült Királyság 2021. november 1 és 12. között. Lesz-e globális fellépés az éghajlatválság kezelése érdekében? Ki, milyen célajánlattal érkezik a tárgyaláshoz?
Mivel a textilgyártás felelős a globális vízszennyezés 20% -áért, a CPI és zárt hurkú víz-újrahasznosító rendszere forradalmasítani kívánja az ipar ruházatának festésére és gyártására vonatkozó módszereit.
A BHP mostantól a világ legalacsonyabb széndioxid-kibocsátású nikkeljét szállítja a Teslának, míg a BASF nagy energiájú HED ™ katód aktív anyagokat szállít a Porschéhez, és újrahasznosítja az akkumulátorgyártó hulladékot.
Világszerte 690 millió ember néz szembe azzal a problémával, hogy üres gyomorral fog lefeküdni. S ez a szám egyre növekszik. Élelmiszerhiány, éhezés?
Az Európai Bizottság elfogadta az unió új kutatási és innovációs programjának, a Horizont Európának az első stratégiai tervét, amely a vonatkozó tevékenységek támogatásával kívánja biztosítani a klímasemleges Európa megteremtését, valamint a digitális korra való felkészülést
Elsősorban a Covid miatt az elmúlt év folyamán az üzleti környezet sokkal bizonytalanabbá vált. Pandémiás intézkedések, az oltóanyag bevezetése
[a-z0-9!#$%&'*+/=?^_`{|}~-]
[a-z0-9!#$%&'*+/=?^_`{|}~-]
[a-z0-9]
[a-z0-9]
[a-z0-9-]
[a-z0-9-]
[32_6]
[32_6]