A hatalmas korall-helyreállítási projekt az indonéziai Spermonde-szigetcsoportban valósult meg. A világ biológiailag legbonyolultabb tengeri ökoszisztémájában (a Korall-háromszögben) indonéz közösségi partnerekkel együtt.
A körforgásos gazdasági modellben is a túl sok műanyaghulladék kezelése, és újrahasznosítása fókuszban van. Július 28-án volt az a pont, amikor már az előállított műanyag mennyisége nagyobb a bolygó gazdasági kapacitáshoz képest.
A közúti közlekedés a közlekedésből származó kibocsátás háromnegyedét teszi ki. Ennek nagy része a személygépjárművekből – személygépkocsikból és buszokból – származik, amelyek 45,1%-át teszik ki. Mivel a világ népessége egyre inkább a városokban koncentrálódik, a nagyvárosi régióknak sürgősen multimodális tranzitrendszereket kell kidolgozniuk, amelyek csökkentik a kibocsátást és javítják a levegő minőségét.
Párizsban mutatta be ezen a héten a három tagjelölt ország a 2030-as világkiállítás projektjeit, köztük Szaúd-Arábia, amely Rijádban szeretné megtartani a rendezvényt.
Csontváry Emlékkiállítás látogatható a Magyar Nemzeti Galéria és a pécsi Janus Pannonius Múzeum gyűjteményéből 2023. április 14-július 16 között. 170 éve született Csontváry Kosztka Tivadar (1853–1919).
2023. március 22-24-én New Yorkban kerül sor az ENSZ vízügyi konferenciájára, amelynek közös házigazdája Hollandia és Tádzsikisztán.
Az akkumulátorok hatékony használata kulcsfontosságú lesz a tiszta energiára való átállásban. Érvel a Skoon Energy alapítója, Peter Paul van Voorst tot Voorst az Euronews-nak. Lásd alább a kulcsgondolatokat!
Az USÁ-ban frissítették a szövetségi irányelveket, azokat amelyek csökkentik az élelmiszeradományozók felelősségét (követelményrendszerét): kérdés az, hogy mi az, ami elfogadható a fogyasztók számára. Különösen akkor, amikor egyre több élelmiszert kell eljuttatni a rászorulóknak.
dal, barátokkal. Az El Greco kiállítás (2023. február 19-ig, a Szépművészetiben kítűnő választás. Akár egy hozzáértő tárlatvezetéssel, vagy egy előadással. Egy hosszú, téli sétával, egy forró kávéval vagy teával, falatnyi süteménnyel már egy napi élvezetes program. Első alkalommal láthat a magyar nagyközönség El Greco életművét átfogóan bemutató kiállítást Budapesten.
Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke szerint az ENSZ éghajlatváltozási keretegyezményének 27. éves ülése (COP27) nem hozta el a várt eredményt sem a világ legnagyobb kibocsátóinak a fosszilis tüzelőanyagok fokozatos visszaszorítására vonatkozó kötelezettségvállalásai, sem pedig az éghajlatváltozás mérséklésére vonatkozó új vállalások tekintetében.
[a-z0-9!#$%&'*+/=?^_`{|}~-]
[a-z0-9!#$%&'*+/=?^_`{|}~-]
[a-z0-9]
[a-z0-9]
[a-z0-9-]
[a-z0-9-]
[32_6]
[32_6]