Divatpaktum született a fenntarthatóságért

1478

A vállalatok divat-egyezményt írtak alá, amelyben elkötelezték magukat az éghajlat, a biológiai sokféleség és a tiszta óceánok gyakorlati célkitűzései mellett. A paktumot a Biarritzban tartott G7-ülésen mutatták be az államfőknek.

Divatpaktum született a fenntarthatóságért
Divatpaktum született a fenntarthatóságért

Biarritzban tartott G7- találkozó előtt Emmanuel Macron francia elnök – Bruno Le Maire gazdasági és pénzügyminiszterrel, Muriel Pénicaud munkaügyi miniszterrel, valamint Brune Poirson ökológiai és szolidaritási átmenet miniszterhelyettesével – meghívta az Elysée-palotába 32 divat- és textilipari vállalat képviselőjét, akik egy új divatpaktumot kezdeményeztek .

Tekintettel a létrehozott koalíció méretére és fontosságára, a divat- és textilipar 32 vezető vállalata közös célokat tűzött ki egy divatpaktum formájában.

A koalíció a luxus, divat, sport és életmód csoportokat és márkákat foglalja magában; a beszállítókkal és a kiskereskedőkkel együtt. Ők azok, akik már részt vesznek különböző környezetvédelmi stratégiákban.

Akik csatlakoztak a divatpaktumhoz

Adidas, Bestseller, Burberry, Capri Holdings Limited, Carrefour, Chanel, Ermenegildo Zegna, Mindenki és mindenki, Fashion3 ,Fung Group, Galeries Lafayette, Gap Inc. , Giorgio Armani, H&M Csoport, Hermes, Inditex, Karl Lagerfeld, Kering, La Redoute, Matchesfashion.com, Moncler ,Nike, Nordstrom, Prada Group, Puma, PVH Corp., Ralph Lauren, Ruyi, Salvatore Ferragamo, Selfridges Group, Stella McCartneyés Tapestry .

A divatpaktum célkitűzései olyan tudományos alapú célok kezdeményezésén alapulnak, amely a bolygó megóvásának három alapvető területére összpontosít:

  • A globális felmelegedés leállítása: cselekvési terv létrehozásával és bevezetésével az üvegházhatást okozó gázok 2050-ig történő nulla kibocsátásának célkitűzését lehet elérni. Annak érdekében, hogy a globális felmelegedés 1,5 ° C-os út alatt maradjon 2100-ig.
  • A biodiverzitás helyreállítása: olyan célok elérésével, amelyek tudományos alapú célokat használnak fel a természetes ökoszisztémák helyreállítására és a fajok védelmére.
  • Az óceánok védelme: a divatiparnak a világ óceánjaira gyakorolt ??negatív hatásainak csökkentésével olyan gyakorlati kezdeményezések révén, mint például az egyszer használatos műanyagok használatának fokozatos megszüntetése .

Ezeket a kötelezettségvállalásokat úgy tervezték meg, hogy minden érintett vállalkozás elfogadja azokat, és ágazatközi kezdeményezésekkel támogassák elérésüket a gyakorlatban.

A divatpaktummal a divat- és textilipar vezető szereplői először egyesítik erőit, hogy egy mozgalmat indítsanak. A divatpaktum nyitva áll minden olyan társaság számára, amely jobbá kívánja tenni a divat- és textilipar mindennapi gyakorlatát.