Az alumínium szinte végtelen újrahasznosíthatóságáról ismert; ez a tulajdonság nemcsak általánosságban teszi ideálissá a hulladékcsökkentést, hanem saját ágazatában is lehetőséget kínál a kibocsátás csökkentésére. 
Az energiaválság és az éghajlatváltozás arra kényszeríti az intézményeket, hogy minél hamarabb találjanak megfelelő módot a fosszi tüzelőanyagok felhasználásának csökkentésére és a szén-dioxid (CO2) kibocsátás csökkentésére. Kutatótestületekből és magáncégekből álló konzorciummal közösen megépítették Európa első hidrogén-üzemanyagcellás házát.
A kormány Klíma- és Természetvédelmi Akciótervben rögzített célja az egyszer használatos műanyagok kivezetése, ezért segíti az olyan innovatív, biológiailag lebomló polimerek fejlesztését, amelyek alkalmasak lehetnek a kőolajszármazékokból és élelmiszer-alapanyagokból előállított műanyagok részarányának csökkentésére.
Mind a karbon(szén)semleges, mind pedig a netzero, nettó nulla különböző eszközökre, különböző megoldásokra utal az éghajlatváltozás okozta problémák megoldásában.
A pirolízis (hőbontás) lehet a megoldás a vegyes műanyaghulladék kezelésére. Ez válthatja ki a hulladéklerakást és az égetést
Az éghajlatváltozás hatására új, a szervezet számára eddig ismeretlen allergének és kórokozók jelennek meg, amelyek az egészséges légző- és keringési rendszert is károsíthatják
A globális vízfelhasználás több mint kétszerese a népességnövekedésnek az elmúlt évszázadban; a demográfiai növekedésnek és a gazdasági fejlődésnek köszönhetően. Egyre több régió éri el azt a határt, ahol a vízszolgáltatások fenntarthatóan nyújthatók. Különösen a száraz régiókban. 
Az éghajlatváltozás egyre több szárazságot és vízhiányt okoz a világ kontinensein. Észak-Olaszország az elmúlt 70 év legsúlyosabb aszályával néz szembe, és az Egyesült Államok államainak több mint 43%-a jelenleg is szárazságban szenved.Egy új ENSZ-jelentés szerint 2000 óta csaknem harmadával nőtt az aszály gyakorisága és időtartama.
CO2 kibocsájtás Ma az ipari ágazatok adják a globális energiafogyasztás közel 40%-át és a globális üvegházhatású gázok kibocsátásának több mint 30%-át. Az acél-, cement-, alumínium-, ammónia-, valamint olaj- és gázipar öt iparága termeli ezeknek a kibocsátásoknak körülbelül 80%-át. Az energia- és ipari termékek iránti kereslet az előrejelzések szerint 2050...
A megújuló energia korszakát éljük, úgy hogy sok kérdés árnyalja még az energiaátállást. Hol, hogyan milyen mennyiségben, mennyiért, mennyire környezettudatosan.. Számos kérdés van függőben egy éppenséggel nem éppen nyugalmas politikai időszakban.
[a-z0-9!#$%&'*+/=?^_`{|}~-]
[a-z0-9!#$%&'*+/=?^_`{|}~-]
[a-z0-9]
[a-z0-9]
[a-z0-9-]
[a-z0-9-]
[32_6]
[32_6]