Az éghajlatváltozással kapcsolatos legújabb tudás és kutatási eredmények magyarországi vonatkozásait szeretné összegezni tudományos értékelő jelentésekben a frissen megalakult Magyar Éghajlatváltozási Tudományos Testület (HuPCC)
Károly, walesi herceg Fenntartható Piacok Kezdeményezése bejelentette a „Terra Carta” nevű chartát, amely a fenntarthatóságot helyezi a magánszektor középpontjába.
Állatvédelmi társadalmi párbeszéd indult, online kérdőív formájában várják a lakosság véleményét
Bár sokan abban reménykedtek, hogy ha lesz bármi pozitív következménye a világjárványnak, az az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkenése és ezáltal a klímaváltozás lassulása lesz, ez nem következett be.
A megújuló energiával kapcsolatos stratégia elfogadásakor az alábbiakban négy szempontot kell minden vezetőnek szem előtt tartania.
A vegán étel fenntarthatóbb, mint a helyi eredetű hús? A kutatók, a gazdálkodók, a dietetikusok és a táplálkozási szakemberek véleménye megoszlik. Nézzünk néhány véleményt!
Az űrszemét csökkentésére fából készítenek műholdat Japánban A világ első fából készült műholdját akarják elkészíteni Japánban a Kiotói Egyetem tudósai egy helyi céggel az űrszemét csökkentése céljából.
A A tudományon alapuló CO2 kibocsátáscsökkentési célokat kitűző vállalatok számára az egyik legnagyobb kihívás a fogyasztók bevonása az éghajlatváltozás csökkentési folyamatába.A termékek felhasználási folyamatában jelentkező kibocsájtása az ökológiai lábnyom esetében a 80% -ot teszi ki.
A H & M legújabb kollekciója újrahasznosított anyagból készült ruhákat tartalmaz; körkörös, bioalapú szövetek és élelmiszer-hulladék; míg a Houdini Sportswear nyílt forráskódú Mono Air Houdi-ját tervezte, hogy a további körkörösség felé irányítsa az ipart.
Átadták a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság megújult Pilisi Len Látogatóközpontját, az igazgatóság új Natura 2000 bemutatóhelyét a Pest megyei Pilisszentivánon pénteken.