A világszintű, teljes tevékenységére (így a beszállító partnereire is) vonatkozó karbonsemlegességet 2050-re célul kitűző Toyota célja, hogy Európában már 2040-re zéró környezeti lábnyommal üzemeljen.
Az Air France-KLM Csoport a francia TotalEnergies vállalattal állapodott meg 800 ezer tonna fenntartható forrásból származó kerozin (SAF) vásárlásáról, az első szállítmány jövőre érkezhet meg. Ez az alternatív üzemanyag is szükséges ahhoz, hogy a Csoport elérje környezetvédelmi céljait, amelyeket egy nemzetközi szervezet a közelmúltban a párizsi klímaegyezménnyel összeférhetőnek és megvalósíthatónak nyilvánított.
„The Plastic Flamingo” a Fülöp-szigeteken működő újrahasznosítók csoportja, amely a műanyag hulladékot építőanyaggá alakítja.
A COP27 végső eredményeiről már elemzések sora jelent meg. Ez az összefoglaló arra is rávilágít, hogy a természet miként volt a COP27 kiemelkedő témája.
Tízből hét cégnek a vártnál nagyobb pénzügyi hasznot hoznak a klímavédelmi kezdeményezések. A társaságok többsége mégsem csökkenti olyan mértékben a károsanyag-kibocsátását, amivel érdemben enyhíteni lehetne a globális éghajlatváltozás hatásait." - derül ki az EY több mint 500 globális vállalatot vizsgáló felméréséből.
A COP27 klímacsúcs nemzetközi konferencia az éghajlatváltozás szinonimája – de mi is pontosan a COP27, és megoldás-e megoldani a világ legsürgetőbb környezeti problémáit? Mi lesz az egyiptomi klímacsúcson?
Az alumínium szinte végtelen újrahasznosíthatóságáról ismert; ez a tulajdonság nemcsak általánosságban teszi ideálissá a hulladékcsökkentést, hanem saját ágazatában is lehetőséget kínál a kibocsátás csökkentésére. 
Az energiaválság és az éghajlatváltozás arra kényszeríti az intézményeket, hogy minél hamarabb találjanak megfelelő módot a fosszi tüzelőanyagok felhasználásának csökkentésére és a szén-dioxid (CO2) kibocsátás csökkentésére. Kutatótestületekből és magáncégekből álló konzorciummal közösen megépítették Európa első hidrogén-üzemanyagcellás házát.
A kormány Klíma- és Természetvédelmi Akciótervben rögzített célja az egyszer használatos műanyagok kivezetése, ezért segíti az olyan innovatív, biológiailag lebomló polimerek fejlesztését, amelyek alkalmasak lehetnek a kőolajszármazékokból és élelmiszer-alapanyagokból előállított műanyagok részarányának csökkentésére.
Mind a karbon(szén)semleges, mind pedig a netzero, nettó nulla különböző eszközökre, különböző megoldásokra utal az éghajlatváltozás okozta problémák megoldásában.
[a-z0-9!#$%&'*+/=?^_`{|}~-]
[a-z0-9!#$%&'*+/=?^_`{|}~-]
[a-z0-9]
[a-z0-9]
[a-z0-9-]
[a-z0-9-]
[32_6]
[32_6]