A meglévő technológiák felhasználásával gyorsan, 80% -kal csökkenthetjük a globális óceánokban kerülő műanyag mennyiségét.
műanyagok felelősségteljes kezelésére irányuló innovációk hulláma mind a magán, mind az állami szektorban egyre inkább jellemző. A BASF például a CHemCycling projektjével járul hozzá a műanyag hulladékok újrahasznosításához.
z Amadou, a MycoWorks már gomba alapú bőrt használnak fel, s emellett padlizsánból, kaktuszokból, és almából készült anyagok is léteznek már. Ezek a textil alapanyagként szolgáló zöldség, gyümölcsmaradványok egyben az élelmiszerpazarlás problémájának a megoldását is szolgálják.
Műanyag hulladékból készült arcmaszk A búvárok egy csoportja két fő probléma megoldására gondolt, amikor az óceáni műanyag hulladékokat koronavírusos maszkokban dolgozta fel. A tengerből kinyert vizes palackok felhasználásával a Búvár Oktatók Szakmai Szövetsége (PADI) együttműködést indított az ír vízisport-ruházat-társasággal, a RashR-lel. Előnye...
Víz-élet-halál kérdés koronoavírus idején A víz, a szennyvízkezelés és a higiénia kritikus kérdések a koronavírus alatt és után is. A WHO szerint minden negyedik egészségügyi intézményben nincs alapvető vízszolgáltatás. Az Unilever és a Colgate-Palmolive a fenti kérdések megoldásához járulnak hozzá.
Klímaváltozás-koronavírus A légszennyezés világszerte mérhetően csökkent a nagyvárosok, iparvidékek fölött. A zaj- és fényszennyezés is látványosan visszaesett. Az üvegházhatású gázok koncentrációja viszont a legjobb esetben is alig csökken 2020-ban a kutatók várakozása szerint, mert e gázok esetében a hosszú távú kibocsátás a...
koronavírus miatt, lehet, hogy kicsit több időnk van otthon a tartalmasabb szórakozásra. Az olvasásra, a filmnézésre. Ezúttal néhány olyan dokumentumfilmre hívjuk fel a figyelmet, melyek érdekesek lehetnek azok számára, akik a fenntarthatóság iránt érdeklődnek.
8 pontból áll a Klíma- és természetvédelmi akcióterv, amelynek intézkedései megfelelnek a klímapolitika három elvárásának. Miszerint hozzájárulnak a károsanyag kibocsátás csökkentéséhez, alkalmazkodást jelentenek az éghajlatváltozáshoz, valamint szerepük van a szemléletformálásban
A Cseriti célja közös erővel felhívni a munkavállalók figyelmét - társadalmi felelősségvállalásukat erősítendő - a háztartásukban feleslegessé váló tárgyak újrahasználatának lehetőségére. A Cseriti tevékenységének pozitív, környezeti-társadalmi hatásaira.
A magyarországi felsőoktatási intézmények között elsőként a Pécsi Tudományegyetemen szüntetik meg a műanyag PET palackos vizek, illetve italok beszerzését. Helyette hetven ingyenes víztöltő állomást helyeznek ki.