A „Wonderwoods” a díjnyertes olasz építész, Stefano Boeri legújabb zöld toronyház-terve Hollandiában.
Ha kezeltük volna évtizedekkel ezelőtt a szén-dioxid-kibocsátásunkat, a további metánkibocsátásunk talán nem lett volna ekkora, mint most. Bár napjainkban az üvegházhatású gázok közül leginkább a CO2 kibocsájtásról beszélünk a legtöbbet.
a tengeri moszat milyen fenntartható lehetőségeket rejt számunkra? A tengeri moszat szuperélelmiszerként és olyan termékek építőelemként, mint a műanyagok, rostok és üzemanyagok megoldás lehet a fenntartható jövő számára
Éghajlatváltozás-Amazon Az Amazonas esőerdője és a Tibeti-fennsík közötti kapcsolatokról szóló új jelentés új megértést ad az egymással összefüggő billenő elemekről és azok veszélyes közeli fordulópontjairól: Kicsi ez a világ. Egy friss tanulmány szerint az Amazonas esőerdőjének éghajlatváltozása közvetlenül befolyásolja a tibeti fennsík éghajlatát...
Az „újrahasznosítás” kifejezés mindennapi életünkben már mindenütt elterjedt, de az „újrahasznosítható” és a „körkörös” közötti árnyalatokat gyakran félreértik. A kettő közötti különbség megértése kulcsfontosságú a fenntartható jövő eléréséhez.
Az Unilever Magyarország is csatlakozott az Önszabályozó Reklám Testület (ÖRT), a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ), valamint a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (MAKSZ) által életre hívott Green Pledge kezdeményezéshez.
Ez óriási előrelépés a fúziós tudósok több évtizedes globális küldetése felé, amely olcsó, korlátlan és szén-dioxid-mentes áramforrást biztosít az emberiség számára.
Iskolák a környezettudatosságért A gyerekeknek kulcsszerepe van a környezetünk megóvásában. Nemcsak azért, mert ők lesznek az a generáció, akiknél az eddigi szennyezések hatásai látványosan jelentkezni fognak, hanem mert aktívak, bevonhatók a környezetvédelmi programokba. Ezt pedig az iskolák is felismerték, és számos kezdeményezéssel...
A világszintű, teljes tevékenységére (így a beszállító partnereire is) vonatkozó karbonsemlegességet 2050-re célul kitűző Toyota célja, hogy Európában már 2040-re zéró környezeti lábnyommal üzemeljen.
Az Air France-KLM Csoport a francia TotalEnergies vállalattal állapodott meg 800 ezer tonna fenntartható forrásból származó kerozin (SAF) vásárlásáról, az első szállítmány jövőre érkezhet meg. Ez az alternatív üzemanyag is szükséges ahhoz, hogy a Csoport elérje környezetvédelmi céljait, amelyeket egy nemzetközi szervezet a közelmúltban a párizsi klímaegyezménnyel összeférhetőnek és megvalósíthatónak nyilvánított.
[a-z0-9!#$%&'*+/=?^_`{|}~-]
[a-z0-9!#$%&'*+/=?^_`{|}~-]
[a-z0-9]
[a-z0-9]
[a-z0-9-]
[a-z0-9-]
[32_6]
[32_6]