Kezdőlap CSR Cafe

CSR Cafe

CSR Cafe, ahol a felelős és fenntartható gazdaság döntéshozói, véleményvezérei találkoznak

Hogyan tudjuk ezt biztos alapokkal mint egy házat felépíteni? Több ismert márka esetében tapasztalható, hogy a tulajdonos szemléletmódja az, ami mindennek az origója. Így történt ez a VELUX Cégcsoport kapcsán is. Vincze Zoltán, ügyvezető igazgató osztotta meg velünk a tapasztalatait.
Egyre több, terméket forgalmazó cég követi a gyakorlatban is a körkörös gazdaság mezsgyéjét. A Lexmark ITH Kft. is az elsők között lépett erre a fenntarthatóbb útra. Csucska Péter, a Lexmark ITH
De az új gazdaság ismérveit nem tudták még pontosan meghatározni. 2012-ben Bod Péter Ákos közgazdász, korábbi gazdasági miniszter a CSR Hungary Konferencián arra hívta fel a figyelmet, hogy új normália (New Normal) alakul ki fokozatosan gazdaságpolitikában, szabályozási gyakorlatban; mások lettek az erőviszonyok a pénzügyi szektor és a politika között. A gyorsabban reagáló, a sikeresebben innováló gazdasági szereplők nyerhetnek a jövőben.
A fenntartható fejlődés kulcsának tartják a mostanában egyre inkább elterjedő körforgásos gazdaság koncepcióját, mely az Európai Unióban is előnyt élvez. Miért? Sok cikk született már az ENSZ 2030 17 Fenntartható Fejlesztési Céljáról, mely a legsürgetőbb társadalmi és környezeti kihívásokra válaszol. Ugyanakkor a Hogyan az, ami a végrehajtás eredményességét meg fogja határozni. A 12. cél éppen a fenntartható fogyasztási és termelési minták kialakítása.
Igértük, hogy hamarosan megnézhető az idei CSR Hungary Konferenciáról a videó. Az összeállítás már megtekinthető a youtube-on!