Kezdőlap CSR Blog

CSR Blog

CSR iránytű-Takács Júlia CSR Blogja. Tudj meg többet a vállalati felelőségről és fenntarthatóságról.
Üzlet és érték, üzlet és profit, fenntartható fejlődés, fogyasztó, befektető, érdek, helyi közösség…
Ízelítők a vállalati felelősségvállalás világából.

A Blockchain nem kevés nyilvánosságot kap manapság. Leginkább a ?digitális aranynak? nevezett bitcoin révén olvashatunk a blockchainről. Pedig számos más gyakorlati alkalmazását is elérhetik a vállalkozások. Teljesen új értékformákat lehet létrehozni. Olyan új értékcserélő hálózatok létrehozásával, amelyek korábban vagy lehetetlenek, vagy túl költségesek voltak.
Aki a CSR szakmai részével foglalkozik már számtalan mozaikszóval találkozik(ott) munkája során. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem legutóbbi műhelykonferencia (Társadalmi érték és Felelősség a közszférában) témája a PSR volt. Vajon minek a rövidítése és mit jelent a PSR? Hisz a CSR, SR, CR, SDG ?. ezek ?
Kevésbé vitatott, hogy a Beautiful Game, a futball a globális sportok vezetője a számok tekintetében. Ahogy a Nielsen Piackutató Intézet a 2018-as világbajnoki jelentésében megjegyezte : "Több ember játszik és nézi a labdarúgást, mint bármely más sportot a világon. +40 százalékkal többen." S ez a nagy számarány nagy lehetőség nem csak a sportmarketing, hanem a CSR számára is.
Már évekkel ezelőtt a HR-t (a munkavállalók bevonását) a CSR lelkének neveztem, hisz egy fenntartható, hosszabb távon is sikeres üzlet alapjának Achilles- sarka, az emberekkel, és elsősorban a munkatársakkal való bánásmód. Ez adja a cég/intézmény savát-borsát.
Az utóbbi időben a fenntartható logisztika témakörével is mélyebben foglalkoztunk. Lásd az MLE Benchmarking Klubnapját! Napjainkban nagyobb nyomás nehezedik a cégekre, hogy a vállalkozások környezetvédelmi szempontból tudatosak legyenek: csökkentsék negatív környezeti hatásukat! A logisztika több ponton is érintett.
Nézd meg az Asztaltársaság műsor izgalmas beszélgetését, melynek résztvevője volt Takács Júlia, a CSR Hungary ügyvezető igazgatója, CSR tanácsadó, az EMVFE (Első Magyar CSR Egyesület) elnöke.
Az EMVFE CSR Akadémia az EMVFE oktatás-képzési része. Az Akadémia egy hosszabb, egymásra épülő CSR képzési programot állított össze elsősorban a gazdasági döntéshozók számára.
Népszerű Pinterest fotókon látható, hogy a kedvenc kisállat (kenguru, csacsi, csikó) egy vékonyka kis fa mögé bújik, hogy ne lássák. S ő meg is van győzödve arról, hogy bár a fa és ágai nem borítják be testét, sőt a napfénytől átvilágított kis fülei is kilógnak a fatörzs mögül?De ha behunyja a szemét hátha nem látja senki! Miért is érdekes ez nekünk cégnél dolgozóknak?
Mint érzékeljük a jövedelemegyenlőtlenség globális kérdéssé nőtte ki magát az elmúlt években. S egyre jelentősebbé válik. Kikerülhetetlen kíhívás. Politikusok, közgazdászok, társadalomtudósok sora vitázik a növekvő jólétbeli egyenlőtlenségekről. Éppen az alsó és a középosztálybeliek gazdasági kilátásainak a növelése érdekében. Itt a ?környékünkön? a csehek, a szlovénok hihetetlen lépéseket tettek...
Sok oldalról lehet megközelíteni a vállalati felelősség gyakorlati rendszerét és működését. S általában, ha nem egy most alakuló vállalkozásról van szó -nem a nulláról kell indulni. Hisz néhány elem már rendelkezésre áll. A leggyakrabban 1-1 projektet már indítottak a cégek. Miért lehet ugródeszka 1- 1 CSR projekt a CSR rendszer kiépítéséhez?
[a-z0-9!#$%&'*+/=?^_`{|}~-]
[a-z0-9!#$%&'*+/=?^_`{|}~-]
[a-z0-9]
[a-z0-9]
[a-z0-9-]
[a-z0-9-]
[32_6]
[32_6]