Június 19-én volt a félévet záró rendezvényünk, a CR Szerda Klubest. Kint nyári kánikula és hőségriasztás. Bent a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara székházában a hűs, légkondis helyiségben pedig békés eszmecsere folyt arról, hogy a média és a csr/vállalati felelősségvállalás, pontosabban a média és az üzleti szereplők között mennyire változott meg a kommunikáció a témában.
Meg tudja-e egy termék alapozni a cég hírnevét? A fogyasztó szempontjából a vállalat fenntartható működése egy terméken keresztül kap arcot. Feltételezik, hogy ha egy nagy cégnek van egy jó terméke, akkor a termék mögötti vállalati működés is jó.
A napokban nyilatkoztam egy médiumnak arról, hogy ma Magyarországon, a cégek szervezetében általában hol hozzák a döntést a csr, vállalati felelősség témakörben. A megjelent szöveg pontosításra szorul.
Folyamatos párbeszédet javasol a kormánynak a Magyar Márkaszövetség a kedvezőbb szabályozási és üzleti környezet kialakítása érdekében. A kabinet nyitott a konzultációra.
A Fogyatékosügyi Kommunikációs Intézet a Magyar Telekom felkérésére kommunikáció fejlesztő tréninget tartott a cég ügyfélszolgálaton dolgozó munkatársainak. A tréning az esélyegyenlőség előmozdítását segíti, amelyben a telekommunikációs cég az élvonalban jár Magyarországon számos díj és elismerés elnyerésével.