laszországban megkezdődött a fertőzötteket kereső mobilalkalmazás használata, amely jelzi felhasználójának, ha olyan emberrel került kapcsolatba, akiről tudni, hogy koronavírus-fertőzött
Az Egyesült Államok egyik legnagyobb élelmiszer-kiskereskedője a szoftvert arra használja, hogy jobban megértse a marhahús eltarthatósági idejét, s így a potenciális hulladék mértékét 25 százalékkal csökkentette.
A közlekedési rendszerek fenntarthatósága és a környezet védelme, vagyis a káros anyagok kibocsátásának csökkentése a járműipar legfontosabb kihívása - mondta az innovációs és technológiai miniszter a Budapesti Corvinus Egyetem Turizmus Továbbképző és Kutatóközpontjának rendezvényén pénteken. 
A Samsung termékei kevesebb anyagot felhasználó, környezetbarát csomagolásban érkeznek a jövőben. A vállalat már 2019-ben megteszi az első lépéseket afelé, hogy a műanyag helyett papírt és egyéb fenntartható anyagokat használjon csomagolási megoldásaihoz.
Egyre több tanulmány szerint a szabadban töltött idő segíthet szellemi és fizikai fejlődésünk és jólétünk elősegítésében. Sajnos a zöld területek - például a városi és nemzeti parkok fenntartása - nem mindig könnyű feladat. A karbantartás különösen nehéz lehet a nemzeti parkok hatóságainak, akiknek jóval nagyobb zöld felületről kell gondoskodniuk. A technológia ebben segíthet.
A Microsoft ígéretet tett arra, hogy 2030-ra 75% -kal csökkenti operatív szén-dioxid-kibocsátását a 2013-as kiindulási értékhez képest.
Európa digitális gazdasága hétszer olyan gyorsan növekszik, mint bármely másik szektor, ugyanakkor az informatikai készségek hiánya miatt sok állás betöltetlen