Egészséges táplálkozás-a tenger lehetőségei

678
Egészséges táplálkozás-a tenger lehetőségei
Egészséges táplálkozás-a tenger lehetőségei

Az emberek egyre több tenger gyümölcseit iktatnak mindennapi étkezési kultúrájukba. Az új, egészséges táplálkozási útmuttaó szerint érdemes heti 2-szer halat fogyasztanunk. A fogyasztói szokások megváltoztatására a Chicken cég A tenger lehetőségei kampányt indította el, amely arra ösztönzi a fogyasztókat, hogy ?boldogabb, egészségesebb, kalandosabb életben? lesz annak, aki növeli halfogyasztását. A tenger gyümölcseinek a túlhalászása azonban problémát okoz az ökoszisztémában.

Christe Fleming a Chicken cég marketingvezetője sajtóközleményükben a következőkre hívta fel a figyelmet::
“Míg mi azt akarjuk, hogy fogyasszon mindenki több halat az egészség és wellness érdekében , a Tenger lehetőségei kampánynak nem csak ez az egyetlen egy célja. Arra ösztönözzük a fogyasztókat, hogy bátran lépjenek ki a napi rutinból. A legeredetibb ötleteket készpénzzel, nyereményekkel ösztönözzük.?

A résztvevőket arra ösztönzik, hogy jelöljön ki magának egy kihívást, egy feladatot. Például kirándul a termelői piacra, heti 5 nap edz.. Erről egy írásbeli történetet alkot, fényképet , videót készít. S ezzel tud pályázni.

Igaz ez a kampány az egészséges életmódra ösztönöz, ugyanakkor figyelni kell a tengeri halászat mértékére is. A Chicken tuljadonosa a Thai Union Group a tonhal konzerv legnagyobb gyártója a világon. Thaiföldön a világ legnagyobb tengeri állatok exportőre. Thaiföldön nem ritka a az illegális halászat és a környezet pusztítás.

A Thai Union kereskedelmi figyelmeztetést, szigorúbb követelményeket kapott az Európai Unió részéről 2015 áprilisában. A vállalat április és szeptember között bejelentette az Új Üzleti Etika és Munkaügyi Kódexét. A Thai Unió kötelezettséget vállalt arra, hogy 2020-ig a tegeri eredetű termékek útja a ?fogástól az asztalig? átláthatóvá és nyomon követhetővé válik.

“A Thai Unió elismerte, hogy egyre nagyobb nyomás nehezedik az érintettjeitől a környezeti és munkaügyi kérdésekben a szállítói láncában.
A cég kezdeményező szerepet vállal abban, hogy kormányzati, kutatói, közösségi szervezetekkel együttműködve közösen dolgozzanak ki, valósítsanak meg olyan fontos kezdeményezéseket, melyek javítják a tenger gyümölcsei ellátási lánc fenntarthatóságát.”- nyilatkozta a Thai Unió igazgatója, Darian McBain.

Az EU delegáció jelenleg Thaiföldön vizsgálja, hogy eleget tesznek-e a tengeri gyümölcsök tilalmára vonatkozólag.

Érdemes belépnie a 2007 óta működő CSR Hungary Klubba.
A felelős és fenntartható gazdaság döntéshozóinak!
Kattintson ide a még több információhoz!