Nestle- újrahasznosítható papírcsomagolás

894
Nestle-újrahasznosítható papírcsomagolás
Nestle-újrahasznosítható papírcsomagolás

A svájci Nestlé SA világszerte elindította az újrahasznosítható csomagolást termékeinél. Először a cukorkák csomagolására vezette be az újrahasznosítható papírt.

A svájci ételek óriása, a Nestle a gyümölcs- és dió alapú snackeknél vált át először az újrafeldolgozható papírcsomagolásra . Ez a csomagolástípus vízalapú bevonattal rendelkezik. A frissesség és az eltarthatóság biztosítása érdekében.

A Nestle állítása szerint ez az innovatív megoldás már szélesebb körben teszi lehetővé az újrafeldolgozható papír csomagolásra való használatát. Ezt a módszert a Nestle fejlesztette ki.
Mostanáig az ételek gyors gyártása csak olyan műanyag fóliák és laminátumok segítségével volt elérhető, amelyek egyben nyújthatóak és könnyűek voltak.

Az új papírcsomagolást széles körben újrahasznosíthatják azokban az országokban, ahol rendelkezésre áll a papír fenntartható módon való beszerzése. Ezt az Erdészeti felügyeleti Tanács és az erdészeti tanúsítás jóváhagyási programja tanúsítja .

A világ minden tájáról származó élelmiszer- és italgyártó cégekre nyomást gyakoroltak a fogyasztók és a környezetvédelmi csoportok, hogy ne állítsanak elő olyan sok műanyagot.
Az új papírcsomagolás a Nestlé többszintű stratégiájának legújabb lépése: célja, hogy az összes csomagolását újrahasznosítható vagy újrafelhasználhatóvá tegye 2025-ig .