Tetra Top- a fenntartható papíralapú üveg

995

Több FMCG cég törekszik arra, hogy minél több megújuló energiaforrást használjon fel és minél kevesebb hulladékot termeljen. A Tetra Pak célként azt tűzte ki, hogy 2020-ra a csomagolás összes alkotóeleme 100%-ig megújuló forrásból származó alapanyagokból készüljön. A hatalmas mennyiségű műanyag palack hulladékot csökkenti a Tetra Pak által elindított Tetra Top papíralapú üveg (italkarton). A Tetra Top csomagolási anyag válasz a fogyasztók környezetvédő,újrahasznosítási igényeire.

“A hangsúly a környezeti és szociális gondoskodáson van, a “Csak víz” biztosítja a fogyasztó számára azt, ami az igénye. Az újrahasznosításon alapuló csomagolás erősíti a fogyasztó minőség érzetét.” – mondta Grace Jeon, a Tetra Pak vezérigazgatója. A CSAK Víz ?. “Tetra Top illeszkedik a márka szellemiségéhez. E karcsú doboz egy kézzel fogható fenntartható csomag, amely nem csak védi a benne lévő vizet, hanem impozáns is a fogyasztóink számára. ”

A dobozon olvasható, hogy alacsony széndioxid kibocsájtású alapanyagokat használnak fel, ill. hogy a gyártási folyamatok kevesebb energia és vízfogyasztással járnak.

Az erőforrások megőrzésén és az újrahasznosíthatóságon túl a Tetra Pak több más módon is tesz a fenntarthatóságért. A használt papírdobozon jelzik, hogy forrása fenntartható erdőgazdálkodásból származik. Már a Tetra Top kartonok lapos tekercsekben való tárolása is hozzájárul és csökkenti a széndioxid kibocsájtás mennyiségét.

A könnyen hordozhatóság és a felülről visszazárhatóság követi a fogyasztók aktív életmódját.