Új műanyaggazdaság az Egyesült Királyságban

717
Új műanyaggazdaság az Egyesült Királyságban
Új műanyaggazdaság az Egyesült Királyságban

Theresa May bejelentette a következő 25 év környezetvédelmi tervét, ugyanakkor a WRAP is bejelentette új együttműködési kezdeményezését amelynek célja, hogy segítsen megoldani a brit növekvő műanyaghulladék problémáját.

Miközben a fejlesztési szakaszban van a projekt, már az új műanyaggazdaságelveire épít . A vállalkozások, az ipar, a kormányok, a helyi hatóságok, a nem kormányzati szervezetek, a média és a társadalom egésze együttműködik abban, hogy újradefiniálhassa a lehetőségeket egy működőképes műanyag kialakításában. Egy olyan körkörös gazdaságban, ahol a műanyagot értékelik és soha nem válik hulladékká.

Az új műanyaggazdaság megvalósításának első lépéseként a kezdeményezés elsősorban a műanyag csomagolásra összpontosít, nevezetesen az egyszer használatos műanyagok használatának kiküszöbölésére és annak biztosítására, hogy az összes műanyag csomagolás újrafelhasználható, újrahasznosítható vagy komposztálható legyen.

A WRAP és az EMF szintén felismerték az újrahasznosítási infrastruktúra fejlesztésének a szükségességét. Az újrahasznosított tartalmat a műanyag csomagolásban, az újrahasznosított anyagok iránti kereslet növelése és a polgároknak a műanyaghulladék újrahasznosítása érdekében.

“A körkörös gazdaság a műanyagok számára – a gazdaságnak – óriási lehetőséget jelent, valamint hosszabb távú előnyöket nyújt a környezet számára. Ennek elérése szoros együttműködést és jelentős elkötelezettséget igényel az ipar, a kormány és a társadalom széles körében. Nagy örömünkre szolgál, hogy a WRAP-vel együttműködve valósítjuk meg az együttműködést, itt az Egyesült Királyságban. Ez a globális új műanyaggazdaság-kezdeményezésünk első nemzeti végrehajtási kezdeményezése “- mondta Dame Ellen MacArthur .

“Eddig a műanyaghulladék-megoldásokat szétdarabolták” – mondta Marcus Gover , a WRAP vezérigazgatója. “Örömmel tölt el ez a holisztikus kezdeményezéssel, amely átalakítja az Egyesült Királyság műanyag rendszerét. Az Ellen MacArthur Alapítvánnyal együttműködve egy olyan együttműködési rendszert állítunk össze, mely a műanyagok újra és újrahasznosítását teszi lehetővé.”

Az EMF és a WRAP azt hangsúlyozta, hogy az új műanyaggazdaságban az érdekelteket minden szinten igyekszik összegyűjteni (műanyagokat gyártók, a gyűjtés, válogatás, újrahasznosítás).

=============================================================

CSR IRÁNYTŰ (Úton a sikeres CSR projekt felé?)
Időpont: 2018.01.30, kedd, 13.00 órától
Helyszín: Hotel Benczúr (Budapest)
Aki vár: Takács Júlia, a CSR Hungary ügyvezető igazgatója