Fenékig! – sörfőzők a tiszta vízért

597

Az Egyesült Államokban két tucat kézműves sörfőző indította el a Tiszta vízért kampányt. Nyilvánvalóan fontos a komló, a maláta és a főzési folyamat. Mindezek mellett titkos összetevő a víz is. Mindez együtt adja a sör jellegzetes ízét. A sör mintegy 90%-a víz, így a helyi vízellátás minősége, pH értéke, ásványi anyag tartalma is fontos.  

A víz minősége megkülönböztető jegy az egyes ismert sörmárkáknál. Például, a szokatlanul lágy víz a Pilsennél, Anglia világos söreinél. Semleges víz hozzáadásával bizonyos jellemzőket lehet befolyásolni. A jó ízű sörhöz tehát elengedhetetlen a tiszta víz. Ez a közegészségügy és számos más iparágban is elengedhetetlen. Gondoljunk a szennyvízre, a mezőgazdasági hulladékra, a szennyező olajfoltokra.

Fenékig Sörfőzők a tiszta vízért
Fenékig! – sörfőzők a tiszta vízért

A sör szerelmeseit, a fogyasztókat a környezetvédőkkel együtt arra ösztönzik, hogy nagyobb védelmet sürgessenek a a patakok és a vizes élőhelyek érdekében. Véglegesítse a Fehér Ház az erre vonatkozó Irányelveket. Igy a fogyasztók is tisztában vannak azzal, hogy ha jó sört isznak, akkor a környezetet is védték. Fenékig!