Új finanszírozási modell a zöld termékekért

595

solar-field-191684_640Dél-India távoli részein, a rizsföldeken is gyakori látnivalók a színes traktorok. Az apró falvak fényesre festett üzletei és a zsindelyes tetők mellett a napelemek is részévé vátak a tájnak. A panelek azoknak az enegiaszegény falvaknak segítenek, melyek ezidáig csak nagyon korlátozottan jutottak villanyhoz. Egy innovatív üzleti modell az alacsony jövedelmű közösségek számára is lehetővé teszi a megújuló energia használatát.

A Simpa Networks új modell mögött álló technológiai cég céllja, hogya fenntartható energia elérhetővé váljon még a napi 2 dollárból élők számára is. Az alacsony jövedelmű ügyfelek nem előre fizetik ki a a napelem rendszer teljes vételárát. A fizetési konstrukció alapja a lízing konstrukcióhoz hasonló. Sok amerikai székhelyű vállalat telepít telephelyein napelemeket a tetőkre. A kereskedelmi ügyfeleken keresztül történik az energiavásárlási megállapodások megkötése.
A fejlődő országokban a Pirarmis modell alapján próbálják bevonni az alacsony jövedelmű fogyasztókat a gazdasági és társadalmi életbe. Mintahogy a fenti példa mutatja e modellt lehet alkalmazni a fenntartható jövő, a megújuló energia használata érdekében is.

.