A MOL-csoport kapta a Közép-Európai Fenntarthatósági Jelentés Díjat

653

notes-150587_640A MOL-csoport immár másodszor nyerte el a Deloitte Közép-Európai Fenntarthatósági Jelentés Díjat, másik ismert nevén a Zöld Béka Díjat. A független szakértőkből álló zsűri átfogó értékelése szerint 2013-ban a MOL készítette el a legszínvonalasabb fenntarthatósági jelentést a felmérésben résztvevő 33 közép-európai nagyvállalat közül. A nemzetközi gyakorlatnak megfelelően a MOL elkötelezett, hogy fenntarthatósági jelentését minden évben a pénzügyi beszámolójával együtt tegye közzé.

A MOL átláthatóság iránt vállalt elkötelezettségének megfelelően a vállalatcsoport célja, hogy Éves Jelentésében tájékoztatást adjon az érintett felek részére a környezetvédelmi és társadalmi teljesítményéről is. A díj független zsűrije értékelésében kiemelte a jelentés integrált jellegét, érthető struktúráját, információgazdagságát, magas színvonalú grafikai munkáját, valamint az iparági jó gyakorlatok és összehasonlítások alkalmazását is.

?A vállalati fenntarthatóság elveinek való megfelelés hosszú távon a társaság sikerének egyik elengedhetetlen feltétele. Ezt a szemléletet tükrözi az éves jelentésünk is, amelyben egyszerre mutatjuk be ezt a pénzügyi és fenntarthatósági értékteremtési folyamatot. Nagy öröm számunkra, hogy erőfeszítésünket egy újabb díj ismeri el.? ? mondta Molnár József, a MOL-csoport vezérigazgatója.

A MOL-csoport célja, hogy fenntarthatósági teljesítményével az iparág vezető cégei között helyezkedjen el. A cél elérése érdekében a MOL hat fenntartható fejlődési fókuszterületet határozott meg a 2011-2015 közötti időszakra: klímaváltozás, környezetvédelem, egészség- és munkavédelem, közösségek, humán tőke és gazdasági fenntarthatóság. E területek mindegyike meghatározó azon gazdasági, társadalmi és környezetvédelmi kihívások hosszú távú, sikeres kezelése érdekében, amelyekkel a MOL-csoport jelenleg és a jövőben szembesül.