Fenntartható Olimpia Párizsban

455

Az olimpiai játékok mindig lehetőséget kínálnak a világ számára arra, hogy békés feltételek mellett találkozzanak az országok. De ez nem csak a sportolókról és nézőkről szól, hanem van egy csendestárs is. A környezet. Egy ilyen nagy szabású esemény jelentős hatással van a természeti tájra is, ezért elengedhetetlen egy fenntarthatósági stratégia kidolgozása, mely csökkenti a negatív hatásokat.

A Paris 2024 Bizottság azon is dolgozik, hogy a sport és a környezeti kihívások kezelésére egyeztessen a témában érintett üzleti és politikai képviselőkkel is.

Az ambiciózus cél az, hogy az eddigi leginkább fenntartható játékokat rendezzék meg Párizsban, ha elnyerik a pályázatot.
A Paris 2024 lesz az első olyan olimpiai játék, mely a párizsi megállapodás keretében született elveket a gyakorlatba öntené.

A Paris 2024 kiadott egy vázlatot és egy animációs filmet, melyben kiemelték elkötelezettségüket a fenntarthatóság mellett. S hogy mit tapasztal a néző a fenntarthatóságból?

Érdemes böngészni a Paris 2024 honlapján. A programot a Paris 2024 összes hivatalos partnerével, beszállítójával közösen dolgozták ki. Bizonyítva, hogy az innovatív technológia is támogatni fogja azt, hogy a Párizsi Olimpia a leginkább fenntartható játékokat valósítaná meg a történelemben.
Például egy csuklópánt tárolja a látogatói foglaltságot, vagy tömegközlekedési eszköznél fizetési eszközként is szolgálhat.

A honlapon található film bevezet az Olimpára látogató alkalmazásába: hogyan tud részt venni a fenntartható utazásban.

A Bizottság széndioxid kibocsátás-csökkentési stratégiájának köszönhetően várhatóan 55 százalékkal kisebb lenne a szén-dioxid kibocsátás, mint a 2012-es londoni, Az olimpiai és paralimpiai faluban is a fenntartható fejlődés modelljét alkalmaznák.

Néhány fenntartható elem:

  • 100 százalékos bio-alapú anyag
  • 100 százalék megújuló energia a játékok során
  • 100 százalékos fenntartható tanúsított táplálékforrás
  • 100 százalékban tiszta szállítás
  • Több mint 26 hektáron biodiverzitás létrejötte az olimpiai helyszíneken

Ha még nem csatlakoztál Közösségi olalunkhoz,
akkor itt teheted meg!