Kérdések és értékek a COVID19 alatt

743
Covid19 után-regenerálódás
Covid19 után-regenerálódás

Az identitás, az értékek és a vásárlás összekapcsolását „vállalati polgárboltnak” nevezik A vásárlók által számon tartott értékek döntő szerepet játszanaka vásárlásban Még a világjárvány, a globális gazdasági kérdések, a politikai bizonytalanság és még sok más probléma közepette is.

Jelenleg a világ megosztott. Van, aki rendelkezik erőforrásokkal, hogy kivárja a világjárvány végét, (amikor újból felgyorsul a gazdaság is), és vannak, akiknek nincs ilyen képességük. Vannak azok, akik pizzát és binge-watch kábeles műsorokat rendelhetnek; és vannak, akik nem tudnak, mert dolgozniuk kell, amit ma „frontvonalnak” hívunk. Vannak azok, akik hozzáférnek, vagy vannak azok, akik nem férnek hozzá egészségügyi ellátáshoz. Vannak akik milliárdjai még tovább nőttek, miközben több millió embert elbocsátottak, vagy vállalkozásukat a recesszió zúzta szét.

COVID19-megosztott világ

Tudtuk mindezt. Tudtuk, hogy léteznek ezek a megosztottságok. De csak akkor láttuk, amikor a minimálbéresek szétterítették a koronavírust a húscsomagoló üzemekben , vagy a frontvonalban lévő élelmiszerboltokban. Láthatjuk a rögtönzött személyi védőeszközökben, túlterhelt kórházi dolgozókat – akiknek nincs lehetőségük, hogy biztonságban otthon maradjanak.

Amint a világjárvány világszerte felgyorsult, a Getty Images részvény-óriás azt akarta tudni, hogy minden mást kivet-e az emberek fejéből a vírus.. A vállalat átfésülte hatalmas, több mint egymillió képkereséssel rendelkező ügyféladatbázisát, majd megrendelt egy harmadik fél által készített felmérést. Ebben a felmérésben több mint 10 000 ember vett részt 36 országban és 15 nyelven.
 
A tanulmány megállapította, hogy hat hosszú, járványokkal sújtott hónap múlva a fogyasztók valóban más kritikus kérdésekre fordították figyelmüket. Ezek négy alapvető kategóriába sorolhatók: fenntarthatóságwellness, az általuk „ valóságnak ” nevezett terület és a technológia.

A fenntarthatóság iránt – tudták meg az elvárásokkal ellentétben – az érdeklődés növekedett. 
A fenntarthatóságot hangsúlyozó fogyasztók azt mondták, hogy valószínűleg 10-15 százalékkal többet fizetnek olyan vállalatok termékeiért vagy szolgáltatásaikért, amelyeknél fellelhetőek a következők:

  • fenntartható gyakorlatok alkalmazása
  • értékeikhez igazodnak
  • átlátható üzleti gyakorlattal rendelkeznek
  • törődnek az ügyfelek jólétével, biztonságával

Összegezve, még hatalmas a feszültség, a fertőzésektől való fizikai félelem és a hatalmas egyenlőtlenségek miatt, de az éghajlatváltozás elleni tevékenységek továbbra is értéknek számítanak.

Az emberek évtizedek óta részben értékek alapján vásárolnak; és úttörők olyan dolgokban, mint a biotáplálék, az állatkísérletek nélküli kozmetikumok és a társadalmilag felelős befektetésekkel segítették az ipar átalakítását. A vállalatok és a kutatók évek óta dokumentálják az értékek növekvő jelentőségét.

De ennek két új aspektusa van: Először is, most már tudjuk, hogy a fennarthatóság iránti igény növekedik. Még a világjárvány, a globális gazdasági kérdések, a politikai bizonytalanság és még sok más közepette is.

Másodszor, az értékek növekvő beépítése a vásárlási döntésekbe igaz a fenntarthatóság híveire és ellenzőire egyaránt. Vállalkozásom 2019 végén végzett kutatásai (a COVID előtt) érdekes jelenséget tártak fel. Egy fogyasztó, hogy ha két termék egyenlő, beleértve az árat is, akkor többé-kevésbé a fenntartható terméket választja, ha értékeli a fenntarthatóságot.

Ha a bizalom legfontosabb alapja – amint azt az Arthur Page Society állítja – , „a kölcsönösség … közös értékeken vagy érdekeken alapul” , akkor egyértelmű, hogy a két csoport – akik a fenntarthatósági szempontokat részesítették előnyben, és azok, akik elkerülték – egymástól jelentősen eltérő értékekkel rendelkeznek..

De ennek a megosztottságnak ellenére az értékek munkahelyre juttatása jó. Nem csak azért, mert azok, akik a fenntartható vállalat termékét részesítették előnyben, többen vannak, mint akik elkerülik.

Az értékek sok szempontból pénzt keresnek a vállalatok számára. Az “Értékek értéke” a legkevésbé sem eufemisztikus. Segítenek az embereknek abban, hogy értelmüket lássák munkájukban.

Az embereknek pozitív üzenetekre, hírekre van szüksége

A világjárvány jelenleg jó néhány helyen újra csúcson van, és ez sok ember számára mindenképpen kiemelkedő fontosságú lesz. Mégis, az emberiség fejében nem csak COVID található.  A vállalatok bölcsen figyelnek ezekre az erőfeszítéseik és üzeneteik során. Getty kutatása során megjegyzi, hogy a káosz közepette az emberek pozitív üzenetekre, jó hírekre várnak, amelyekhez ragaszkodhatnak, vágyakoznak az értékeiknek megfelelő dolgokra.

Még akkor is, ha a vírus uralja a címlapokat, és most életünk során ez meghatározó. De már készüljünk arra, hogy ha a COVID19 elvonul, hogyan állunk talpra.

LÉGY VIP OLVASÓNK!
+ ahol összegyűjtjük Neked minden héten a hét legjobb cikkeit
+ 1 meglepetés minden hónap utolsó hetében
+ hozzáférés csak a VIP olvasóinknak publikált cikkekhez és háttéranyagokhoz!
+ az online eseményeinkről is elsőként kapsz értesítést
Kattints a részletekhez!