Kiadta fenntarthatósági gyorsjelentését az SAP

703

Közzétette előzetes fenntarthatósági gyorsjelentését az SAP. A jelentésből kiderül, hogy a rekord üzleti bevétel nem járt együtt ugyan minden zöld cél elérésével, de  más fenntarthatósági szempontok egyre jobban tudnak érvényesülni, melyek költség megtakarítást is eredményeznek.

Az emisszió így megegyezik a 2011-es értékkel. Nem sikerült ugyanis a terv szerinti ütemben csökkenti a CO2 kibocsátást, mely 2012-ben 490 kilotonna volt globálisan, a kívánt 480 kilotonna helyett. A vállalat közlése szerint ennek hátterében az üzleti repülőutak nagy száma áll. A szoftvervállalat azonban növelni tudta a megújuló energia arányát. Globálisan az áram immár 67%-a származik megújuló erőforrásokból. Tavaly ez még 47% volt.

A fenntarthatóság részeként kezelt munkahelyi elkötelezettség, a nők aránya a menedzsmentben szintén emelkedett, ahogy a munkavállalói egészség, és a munkaerő megtartására vonatkozó értékek is.

Az SAP szerint 2008 óta összesen 220 millió euró költségmegtakarítást ért el a fenntarthatósági erőfeszítéseknek köszönhetően.

Peter Graf (az SAP fenntarthatósági vezetője)
Peter Graf (az SAP fenntarthatósági vezetője)

Peter Graf, a 64 000 főt foglalkoztató SAP illetékes vezetője a jelentés kapcsán úgy fogalmazott, hogy a vállalat tovább haladt a hosszútávú célok fele, és még inkább az üzleti stratégia részévé válik a fenntarthatóság. Az SAP azt is bejelentette, hogy 2 millió euróval segít olyan szervezeteket, melyek fókuszában a munkahelyteremtés, valamint a felelős, és fenntartható módon működő vállalkozók állnak. A vállalat továbbá 3 millió euróval száll be a klímaváltozás, és a szegénység ellen küzdő Livelihood Funds-ba.