Megszavazták a globális klímaegyezményt Párizsban

418
Megszavazták a klímaegyezményt Párizsban
Megszavazták a klímaegyezményt Párizsban

195 ország képviselője egyhangúlag elfogadta a globális klímavédelmi egyezményt Párizsban. A történelmi pillanat nem zökkentette ki a szerepéből.

“Arra kérek mindenkit, hogy szavazzunk a párizsi egyezményről. Nézek körbe a teremben, látom, hogy a pozitív a fogadtatás, nem látok ellenszavazatot. A párizsi klímaegyezményt elfogadtuk?- mondta Laurent Fabius, mielőtt kitört a tapsvihar

A megállapodás óriási eredmény, kevesen számítottak ekkora sikerre. Főleg, hogy a vállalt 2 Celsius fokos átlaghőmérséklet emelkedést inkább a másfél fele tolnák el, és az egyezmény évente 100 milliárd dolláros támogatást ígér a fejlődő országoknak.

Az eredmény még a Greenpeace igazgatóját is meglepte: ?Ez a megállapodás nem húz ki minket a gödörből, mert továbbra is mélyen benne vagyunk. A jelen pillanatban annyi a különbség a gödör nem mélyül, van néhány kampó, amit leereszthetünk és ebbe egyre többen kapaszkodhatunk.?- mondta a környezetvédő szervezet vezetője.

A párizsi egyezménnyel lassítható a globális felmelegedés, mert világos pályát jelöl ki a szén-dioxid kibocsátás csökkentésére, és a világgazdaságot a fosszilis helyett a megújuló energiaforrások felé tereli.

Egy emlékezetes mondat az ENSZ főtitkárától: “Nincs “B” terv! Ugyanis nincs “B” bolygó!”

Érdemes belépnie a 2007 óta működő CSR Hungary Klubba.
A felelős és fenntartható gazdaság döntéshozóinak!
Kattintson ide a még több információhoz!