Milyen márkákat szeret a Z generáció?

736

A marketingesek számára manapság az új Szent Grál a Z generáció. Ez az új fogyasztói generáció már több milliárd dolláros vásárlőerővel rendelkezik. A közelmúltbeli kutatások alapján ez a generáció hajlamos azokat a márkákat támogatni, melyek a társadalmi, környezeti igényeket is figyelembe veszik.

Milyen márkákat szeret a Z generáció?
Milyen márkákat szeret a Z generáció?

Érdekes adatok a kutatásokból!
A Z generáció több mint 50%-a azt állítja, hogy a márka társadalmi ismertsége tudatosan befolyásolja a beszerzési döntéseiket. 67%-uk úgy véli, hogy igazak az általuk meghirdetett értékek.

Mindenesetre egyértelmű, hogy ez a generáció egyre inkább a tisztességet  és a hitelességet követeli meg a márkáktól. Elvárva, hogy a márkák kivegyék részük a társadalom jobbításában is.
Népszerű témák: az éghajlatváltozás, a nemek közötti egyenlőség, a mesterséges intelligencia alakulása és a digitalizálás… Ami a jövőnket markánsan alakítja.
Ráadásul ez a generáció véleményüket túlnyomórészt a digitális és a szociális média által alakítják ki.

Napjainkban a fiatal fogyasztók több információt kapnak a márkákról, a vállalatokról mint valaha. S a termékek minőségével,  a vállalatok hitelességével kapcsolatban ivéleményüket az online vélemények alapján formálják.

A legtöbb nagy márka tisztában van ezekkel a tényekkel: hogy a legmodernebb fogyasztóknak, a legújabb generációknak társadalmi, környezeti elvárásaik vannak… Ezt figyelembe véve a márkák versenyelőnyre tehetnek szert.
Kítűnő példák erre: Lush, Wary Paker..
A Z generáció- barát startupok új hulláma is elindult, melyek a régi márkákat ötvözik az új kihívásokkal.
A fenntartható üzleti gondolkodás leginkább a divat-, élelmiszer, egészségügyi, közlekedési és utazási szektorban érvényesülhet.