A Biofilter Környezetvédelmi Zrt. az európai TOP 10-ben

1129

Európa 10 legjobb vállalkozása közé sorolták a Biofilter Környezetvédelmi Zrt.-t az European Business Awards Az Év Vállalkozója díjának rangsorában.- adta hírül a HVG.

Az European Business Awards (EBA) szakmai zsűrije ?Az Év Vállalkozója? kategóriájának tíz legjobbja közé ismét beválasztott egy magyar céget is. Tavaly a Lipóti Pékség és vezetője, Tóth Péter kiemelkedő teljesítményét ismerték el azzal, hogy beválogatták a rangos megmérettetés tíz fős döntőjébe. Idén a Biofilter Környezetvédelmi Zrt.-t vezető Deák Györgyöt sorolták a tíz legjobb európai vállalkozó közé. A válogatás első fordulóján 20 magyar vállalkozás jutott túl.

 Biofilter Környezetvédelmi Zrt. az European Business Awards, Az Év Vállalkozója díjának rangsorában
Biofilter Környezetvédelmi Zrt., az European Business Awards, Az Év Vállalkozója díjának rangsorában

A Biofilter Zrt. országos hálózatot épített ki hulladékanyagok (elsősorban használt sütőolaj) begyűjtésére, amelyekből innovatív technológiákkal energia termelhető. A cég üzletfilozófiája a kezdetektől a jó ötletekre, az innovációra, a piaci igényekre adott válaszokra, a folyamatos megújulásra, fejlesztésre és a továbblépési lehetőségek keresésére épül. ?Különösen büszkék vagyunk arra, hogy környezetvédelmi társadalmi vállalatként működünk? ? emelte ki Deák György, a társaság vezérigazgatója. A 23 éve indult egyszemélyes vállalkozás ma közel kétszáz embernek ad munkát, s míg az első évben 36, mostanra már 4 ezer tonna használt sütőzsiradék környezetszennyező hatását akadályozta meg.
Részletesen a cégről itt olvashat!

Az EBA díjakért folyó versenyben az első fordulón kiválasztott több mint 600 pályázó közül minden kategóriában kiválasztották a 10 legjobb társaságot, amelyek közül a megmérettetés végső állomásaként a szakmai zsűri kiválaszthatja majd a győztes társaságot, 2013 áprilisában.