104 vállalat csatlakozik a Bloomberg Nemek Közötti Egyenlőségi Indexéhez

701
Nemek közötti Egyenlőségi Index
Nemek közötti Egyenlőségi Index

Több mint 100 vállalat – amely 24 országot és 10 ágazatot foglal magában -, csatlakozott a Bloomberg által indított Gender Equality Indexhez (GEI).  A nemek közötti egyenlőséget a vállalati statisztikák alapján a munkavállalói politikák, a külső közösségi támogatás és az elkötelezettség alapján vizsgálták.

Mivel a befektetők egyre több információt keresnek a vállalatok környezeti, társadalmi és kormányzati teljesítményéről, a Bloomberg GEI lehetővé teszi a befektetők számára, hogy összehasonlítsák a vállalati kötelezettségvállalásokat a nemek közötti egyenlőség területén az iparágak között.
A GEI kiegészíti a Bloomberg meglévő ESG kínálatát a terminálon, és átfogó képet ad a  nemek közötti egyenlőségre vonatkozó egységesített adatpontokról.

A 2018-as indexben szerepelnek: az AT & T, a Bank of America, az Estée Lauder, a CVS Health, a DuPont, a Schneider Electric , a Visa és a L’Oréal.

“A több adat és nagyobb átláthatóság ezen a téren lehetővé teszi a befektetők számára, hogy jobb tájékozottságú döntéseket hozhassanak, és segítsenek a vállalatoknak jobban megérteni a nemek közötti egyenlőség felé vezető saját előrehaladásukat.” – mondta Kiersten Barnet , a Bloomberg elnökének személyzeti vezérigazgató-helyettese.

A 2014-2016 közötti pénzügyi évek között a vezetői pozíciókat betöltő nők száma nőtt. Még pedig 33,5 százalékkal. A tagok hatvanöt százaléka a nemek közötti egyenlőséget támogató szervezetek aláírói vagy azok tagjai.

Mi több, a 2018-as GEI-ben felsorolt vállalatok 67 százaléka értékeli a reklámozás és a marketing tartalmát a nemi szempontok szerint a közzététel előtt.

“A nemek közötti egyenlőség és az egyének teljes tiszteletben tartása mindenképpen elengedhetetlen a vállalati értékekhez” – nyilatkozta Fabrizio Freda , az Estée Lauder vállalatok elnök-vezérigazgatója. “Befogadó kultúránk ösztönzi a munkavállalók egyéniségének érdekképviseleteit, nyitottságát és elismerését, ami viszont kollektív kreativitásunkat és innovációnkat növeli..”

” Cégünk sokszínűsége – a nők globális munkaerőink több mint 50% -át teszik ki –, világvezetőink több mint 40 százaléka, globális vezetői csapatunk több mint 40 százaléka és igazgatótanácsunk több mint 35 százaléka tesz minket erősebb vállalat “- mondta Sheri Bronstein , a Bank of America globális HR vezérigazgatója. “Folyamatosan befektetünk a női tehetség megszerzésébe és fejlesztésébe, hogy továbbra is vezető szerepet vállalhassanak cégünkben és a közösségekben.

A GEI-ben való részvétel iránt érdeklődő vállalatok benyújtották a Bloomberg által létrehozott társadalmi felmérést szakértőknek:  Catalyst, Women’s World Banking, Working Mother Media, Nemzeti Női Ügyvédi Központ és Nemzeti Partnerség a Nők és Családok számára .

“Nagyra értékeljük a 2018-as GEI-ben szereplő 104 vállalat azon erőfeszítéseit, hogy olyan munkahelyi környezeteket hozzanak létre, amelyek támogatják a nemek közötti egyenlőséget a különböző iparágak területein” – mondta Peter T. Grauer , a Bloomberg elnöke.

A szektor-semleges Bloomberg GEI a 2016-ban indított Bloomberg Pénzügyi Szolgáltatások Nemek Közötti Egyenlőségi Index (BFGEI) megjelenését követi.
==================================================

CSR IRÁNYTŰ (Úton a sikeres CSR projekt felé?)
Időpont: 2018.01.30, kedd, 13.00 órától
Helyszín: Hotel Benczúr (Budapest)
Aki vár: Takács Júlia, a CSR Hungary ügyvezető igazgatója