5 tipp, hogy elkötelezettebbé tedd munkatársaid

809
5 tipp, hogy elkötelezettebbé tedd munkatársad
5 tipp, hogy elkötelezettebbé tedd munkatársad

Multinacionális cég igazgatójával beszélgetve került szóba a következő: képzett, jól teljesítő, jól kereső kolléga, néhány napja jelentette be, hogy inkább civil szervezethez megy el dolgozni. Ennyi volt! Az igazgató ezen elgondolkodva már azt tervezte, hogy vajon mivel tudja megtartani a jó munkatársait. A pénzen kívül.. Mi az, ami miatt még elkötelezettebbé tudja tenni a vállalatnál dolgozókat? Miért is érdekes ez a számunkra? Mert a humántőke, pontosabban a dolgozói elkötelezettség sarokköve a CSR gyakorlatának, sarokköve a Jónak is. A legértékesebb eszközünk. Mégis mint ha a CSR belső sikertényezőjeként háttérbe szorult volna.

 Egyes cégek úttörő szerepet betöltve már felmérték, hogy fokozottabban kell megbecsülni a humán tőkét. Meg kell keresni azokat az eszközöket, melyekkel motiválhatóak a munkatársaink. E területen is egy új korszak van alakuló félben. Ma már a fókuszban nem csak az alkalmazottak teljesítménye áll.

Hogyan tudom elkötelezettebbé tenni munkatársainkat? Ami a vállalati felelősség és fenntarthatóság tekintetében sem mindegy!

Olvasd tovább a cikket Takács Júlia CSR Blogjában!