Az Ikea megkezdte fenntartható áruházának az építését

821
Az Ikea megkezdte fenntartható áruházának az építését
Az Ikea megkezdte fenntartható áruházának az építését

A dinamikus növekedésnek köszönhetően az IKEA megkezdhette harmadik magyarországi fenntartható áruházának építését, amit fenntarthatósági szempontból a régió éllovasának szánnak.

?Álmunk, hogy szebb hétköznapokat teremtsünk az emberek többsége számára. Örülünk neki, hogy évről-évre egyre többen látogatnak el hozzánk, és döntenek úgy, hogy az IKEA termékeivel rendezik be otthonukat. Ennek köszönhetően újabb és újabb lépéseket tehetünk a fenntartható működés irányába, és jobb ajánlatokkal szolgálhatunk vásárolóinknak? ? mondta Marek Feltl, az IKEA Magyarországért, Csehországért és Szlovákiáért felelős vezetője.

A következő időszak legfontosabb projektje egyértelműen a harmadik magyarországi IKEA áruház építése lesz, melynek átadása 2017 tavaszára várható. A soroksári IKEA áruház vezetőjévé Szabó Ágnest nevezte ki a vállalat, aki már évek óta vezeti a budapesti áruházat. A soroksári IKEA megnyitásával több mint 200 új munkahelyet teremt a vállalat Magyarországon. Az áruház alapterülete mintegy 34 000 m2 lesz, és közel 1200 parkoló tartozik majd hozzá.

?Az új épület tervezésekor olyan megoldásokat választottunk, amelyek révén a lehető legkisebb negatív hatást gyakorolja a környezetre a soroksári IKEA áruház. Az áruház fűtéséről és hűtéséről geotermikus rendszer gondoskodik majd, az áramot a tetőre helyezett napelemek fogják szolgáltatni. A WC-k öblítéséhez esővizet fogunk használni. Mindennek köszönhetően a harmadik magyarországi áruház fenntarthatósági szempontból a régió zászlóshajójának számít majd? ? emelte ki Nicole Erdmann, az IKEA Csehországért, Magyarországért és Szlovákiáért felelős ingatlanfejlesztési vezetője.

A környezetkímélő energiaforrások használata egyébként sem idegen az IKEA-tól, 2020-ra világszerte megtalálható áruházainak teljes energiaszükségletét megújuló energiával szeretnék fedezni, hozzájárulva ezzel a vállalat ökológiai lábnyomának minimalizálásához. Ennek érdekében 2009. óta 1,5 millió eurót költött a vállalat különböző fejlesztésekre, IKEA Foundation nevű alapítványa pedig csak tavaly 400 millió euróval támogatta a klímaváltozás által leginkább sújtott területeket. 2015 augusztusa óta világítási termékeik teljes választéka LED-izzókkal készül, a termékekhez használt pamut 100 százaléka és a felhasznált faanyag fele pedig fenntartható forrásból származik.


Már lehet regisztrálni a “Zöldfülűek” CSR alapkurzusára (2016.03.04 és 11-én)!

További részletek és jelentkezés itt!