A britek vannak az élen az élelmiszer és hulladék csökkentésben

766

Hideget, meleget is kaptak az elmúlt hetekben a britek a Brexit miatt. Most egy kis pozitívum a szigetországgal kapcsolatban. A brit székhelyű élelmiszeripari cégek még mindig az élen járnak abban, hogy kevesebb hulladékkal járjon tevékenységük.
Néhány eszköz. Amivel elérték ezt.

A Frugal pack egy új forró ital csészét vezetett be, ami újrahasznosított papírból készül. Az Egg megtalálta a módját annak, hogy minél kevesebb tojáshéj hulladékot okozzon.

Az élelmiszeróriás Asda pedig vásárlóit ?tanította? különböző kommunikációs felületeken és csatornákon, hogy minél kevesebb élelmiszert pazaroljanak el. Tanácsot adnak az élelmiszer tárolásra, címkézésére. Recepteket olvashatnak a vásárlók arról, hogy hogyan tudják a maradék ételeket felhasználni. A kampány eredményességét felmérve a vevők 81%-ánál pozitív irányba változott gondolkodásmódjuk.

Az élelmiszer láncnál prioritást élvez az élelmiszer-hulladék kezelése. Megértve azt is, hogy a kérdést a teljes ellátási láncban szükséges kezelni. Együttműködve a vevőkkel, a szolgáltatókkal, beszállítókkal, munkatársakkal.

Csak az újrahasznosított papírcsészék esetében gondoljunk arra, hogy az Egyesült Királyság évente közel 3 milliárd papírpoharat használt el.
Ennek eredménye, hogy a csomagolóipar és a főbb kávékereskedők mint Mc’ Donalds, a Costa, a Starbucks 2016. júniusában Papír pohár Kiáltványt adott ki:
vállalják, hogy jelentősen növelik az újrahasznosított poharak arányát 2020-ig.
A Frugal pack újrahasznosított papírcsészének az is az előnye még, hogy készítésekor nem használnak vegyszert.

CSRHD2016-banner-260x216