110 Nobel díjas kéri a Greenpeace-t: adja fel GMO ellenességét!

1197

Alapesetben is szélsőséges érzelmeket gerjeszt a génmódosítás körüli vita a zöld szervezetek, fogyasztók és a kutatók között. Ráadásul az Európai Unió és az USA között készülő szabadkereskedelmi megállapodás is még aktuálisabbá teszi a témát.
Most 110 Nobel díjas nyílt levélben kérte a Greenpeace-t, hogy különösen az Aranyrizs ellenes GMO ellenes kampányával hagyjon fel. Hisz 2050-re a világ népességének a száma duplájára nőhet és különösen a fejlődő, szegényebb országokban élelmiszer hiány léphet fel, melyre jó megoldások születhetnek a biotechnológia által a mezőgazdaságban.

110 Nobel díjas nyílt levelet írt a Greenpeace vezetőihez, az ENSZ-hez és a világ kormányzataihoz.
Ez olvasható a nyílt levélben:
?Mi sürgősen kérjük, hogy hagyjon fel a Greenpeace GMO ellenes kampányával! Különösen az aranyrizs esetében vizsgálja felül álláspontját. Kérdezzék meg tapasztalataikról a farmereket, fogyasztókat és a tudomány képviselőit is!
Környezeti hatásuk kevesebb kárt okoz. Az állatokra és az emberek egészségére nincs kimutatható negatív hatással. S gondoljunk arra, hogy hány szegény emberen tudunk segíteni a világon.”

Az aláírókhoz több mint 1300 kutató csatlakozott. A fejlődő világ országaiban a gyerekeknél az A-vitamin hiánya vaksághoz és halálhoz vezet.

Még pályázhatnak cégek a CSR Hungary Díjra!
A Magyar Üzleti Felelősség Díj védjegyhasználatára
több kategóriában is  lehet pályázni.

Regisztrációs határidő: 2016.08.30.
Pályázati anyag leadási határideje: 2016. 09.15.