CSR nélkül nincs üzlet?

897
CSR nélkül nincs üzlet?
CSR nélkül nincs üzlet?

Szinte napi szokásommá vált, hogy az interneten a CSR szakmai anyagai között szörfözgetek és közben a nemzetközi partereink által átküldött könyveket, cikkeket olvasom. Brit partnerünk, Michael Hopkins adataiban merültem el és egy érdekes momentumra lettem figyelmes. A Google keresője 2015 februárjában a CSR-re vonatkozólag 172 millió hivatkozást adott ki, míg a fenntarthatóságra 118 milliót. A korábbi években fordított volt a helyzet!

Miért is érdekes ez?
Ha történetileg nézzük, akkor a CSR korábbi évekre nyúlik vissza, mint a fenntartható fejlődés. Sokkal hosszabb a történeti folyamatának időtartama. Most a történelmi példákra nem térnék rá. Árnyaltabbá az 1990-es évektől válik a vállalati felelősség úttörőinek, Carollnak, Donna Woodnak köszönhetően.
Míg a fenntartható fejlődés reneszánszát élte a korábbi években ? pl. a globális felmelegedés koncepció miatt is- , addig a vállalati felelősség háttérbe szorult.
Magyarországon úgy látszik fordítva történik ez a folyamat: először a CSR kapott nagy visszhangot, majd a fenntartható fejlődés az, ami teret nyert.

Tovább Takács Júlia csr blogjához!

Ha még nem csatlakozott Közösségi oldalunkhoz...
...akkor itt teheti meg!