Rockefellerék eladták az ExxonMobil részüket

308
Rockefellerék eladták az ExxonMobil részt.
Rockefellerék eladták az ExxonMobil részt.

Az olajmágnás Rockefeller leszármazottjai kivonulnak abból az ágazatból, melynek szerencséjüket (vagyonukat) köszönhetik. A Rockefeller családi alapítvány (RFF), bejelentette, hogy eladta a tulajdonában lévő Exxon Mobilt, és azt tervezi, hogy minden olyan beruházásától, amely a fosszilis tüzelőanyagra épül az fokozatosan eladásra kerül. Még hozzá a lehető leggyorsabban. Lee Wassemann, az Alapítvány igazgatója nyilatkozta, hogy az ilyen jellegű befektetések a családi befektetéseknek durván 6%-át teszik ki. 

A Rockefeller Alapítvány honlapján a döntést a következőképpen magyarázzák.
?A Rockefeller Alapítvány büszkén jelenti be, hogy a nullára csökkenti beruházásaiban a fosszilis tüzelőanyagok használatát. Miközben a globális közösség azon dolgozik, hogy megszüntesse a fosszilis tüzelőanyagok használatát, annak van értelme (anyagilag és erkölcsileg is), hogy a tőke a továbbiakban ne az ezen alapuló beruházásokat támogassa. A Föld megmaradt tartalékaival óvatosan kell bánni, hisz ez a záloga az emberi és természeti ökoszisztémák túlélésének.?

A Rockefeller Alapítványt 1913-ban John D. Rockefeller alapította Frederic Taylor Gates tanácsadóval és fiával John D. Rockefeller Jr-ral. Az Alapítvány szlogenje lett: hogy az emberiség jólétét szolgálja.

A befektetők a fosszilis üzemanyag óriást, az ExxonMobilt már sürgették és ösztönözték a tiszta energia használatára. Míg a múlt hónapban az ExxonMobil bejelentette, hogy partnere a REG Life Sciences, mellyel kutatásokat folytat biodízel előállítására.