Emlékeznek a Fülöp-szigeteken

627
Emlékeznek a Fülöp-szigeteken
Emlékeznek a Fülöp- szigeteken

Az egy évvel ezelőtti pusztító tájfun áldozataira emlékeznek a Fülöp-szigeteken. Gyertyák világítanak azon az utcán, melyet leginkább sújtott az erős vihar. Több mint 6300 ember halt meg, amikor a tájfun Haiyan betört az országba.

Szombat hajnalban több mint 5000 ember fehér léggömbökkel és gyertyákkal járták körbe a regionális fővárost. A város közel fél hektáros tömegsírjában közel 3000 ember vált a vihar áldozatává. Több száz ember testét azóta sem találták meg.

“Nagyon fontos, hogy a következő generáció ne felejtkezzen el a tájfun áldozatairól.” mondta Alfred Romualdez polgármester.
A Haiyan mindent elpusztított, ami az útjába került. 2014. november 8-án söpörte végig a partot. Több mint 14,5 millió embert érintett a vihar a régióban. És több mint 4 millió ember még mindig hajléktalan. Ezért a megemlékezést tüntetések is kísérték. Megoldást követelve.Az újabb katasztrófa elkerülése végett egy 4 méteres gátat is kellene építeni.

A kormány azzal védekezett, hogy egyik napról a másikra nem tudják ilyen gyorsan megoldani a tájfun után maradt problémákat. Orvosolni a károkat.