City Taxi a Holnap városáért

1402
City taxi a Holnap városáért
City taxi a Holnap városáért

New York City, Latin-Amerika városai és Budapest. Első blikkre földrajzilag igen távol eső helyeknek tűnnek. Pedig van közös vonás, hisz Budapesten is a taxi ipar fokozatosan hozzájárul a tisztább, fenntarthatóbb városért. A város általános életminőségét javítja, ha már Ön is a City Taxi környezetbarát (Toyota Prius hibrid) flottájának taxiját rendeli, nagyobb magán rendezvényeire (pl esküvő), vagy külföldi üzleti partnereiért küldi a City Taxi hibrid autóját.

A sikeres városok egyik fő ismérve a hatékony, modern (zöld) tömegközlekedés, melyet más fenntartható közlekedési módokkal kombinálnak. A mikro-tranzit (háztól házig) taxi szolgáltatás a mobilitási lánc szerves része. Így a taxi vállalatok főként környezetbarát jármű állományukkal és a modern technológiai és kommunikációs rendszerek használatával tehetik hatékonyabbá és fenntarthatóbbá a város közlekedését.

Ma még az élhető, környezetbarát autózást a hibridek jelentik. Ma még ez a megfizethető és a legkényelmesebb forma.. A City Taxi flottája jelenleg 41 hibrid autó (Toyota Prius) gazdája. A hazai társaságok körében ez a legnagyobb hibrid flotta.

Egy hibrid hangtalanul suhan. Belsejében tisztán halljuk a kedvenc zenénket, vagy azt, akivel telefonon beszélgetünk. A dugóban állva nem pöfékeljük tele amúgy is szmogos városunk levegőjét, nem égetjük az üzemanyagot. A fogyasztás miatt sem kell idegeskednünk, a hibrid technológia lényege, hogy autónk automatikusan vált a benzinmotor és a villanymotor között, hogy optimalizálja a fogyasztást. A dugóban, a lépésben haladó városi közlekedésben azt az áramot használja, amit a benzinmotor működése és az autó fékezése közben mi magunk termelünk.

A hibrid autónak nem csak a kényelem és a költségek alacsony szinten tartása a fő előnye, hanem az is, hogy a szmogos városban környezetkímélő megoldásokat kínál. S ez az árban nem az elérhetetlen magas ár formájában jelentkezik, hisz egy taxis társaság, helyi cég számára is elérhető. Akár egy flotta megvásárlása is. Ezt a fenntartható utat választotta a piacvezető City Taxi Fuvarszervező Szövetkezet, melyet 31 éve alapítottak a taxis vállalkozók. Jelentős mértékben hozzájárulva a helyi zaj, levegő szennyezés az üvegház hatást okozó gázok kibocsájtásának a csökkentésében.

City taxi1

Jól jár az ügyfél, a taxi megrendelője, jól jár a város közössége ezzel a fenntartható közlekedésre való finom hangolással. A városi taxi flották modernizálása, zöldítése Budapest általános életminőségét is emelik.
Érdemes megtapasztalni egy-egy finom vacsora, vagy egy kellemes színházi este után az elérhető luxust!