Fenntartható csomagolás a sörgyártásban-Carlsberg

873
Fenntartható csomagolás
Fenntartható csomagolás

Carlsberg Snap Pack csomagja a sörgyártás fenntartható csomagolásának legújabb példája. A Carlsberg legújabb csomagolási innovációja szinte láthatatlan. És pontosan ez a lényeg.

Elmúltak azok a műanyagcsomagolások, gyűrűk vagy sapkák napjai, amelyek együtt több csomag sört tartanak. Ehelyett a Carlsberg új Snap Pack csomagolásában lévő dobozokat ragasztóval tartja össze.

“Nem látod a csomagolást. Szinte nincs ott, és ez rendkívül izgalmas a fenntarthatóság szempontjából “- mondta Simon Boas Hoffmeyer, a Carlsbergben a fenntarthatóság vezetője a The Guardian interjújában .

A Snap Packot – amely az Egyesült Királyságban debütált -, három év alatt fejlesztették ki. A fejlesztési folyamat legnehezebb része az, hogy a ragasztó pontok elég erősek legyenek ahhoz, hogy a csomagolásokat a szállítás és az áruházak polcain tartsák. Miközben elegendőek legyenek ahhoz is, hogy a fogyasztóknak szétszakadjanak, amikor egyetlen dobozra vágynak.

Carlsberg becslése szerint a ragasztott dobozokra való átállás a műanyaghulladékot 1200 tonnával (1 323 tonna) évente csökkenti, ami egyenértékű a 60 millió műanyag tasakkal.

A World Wildlife Alapítvány már támogatta az új csomagolástervezést. Said Bo ?ksnebjerg, a WWF Dánia főtitkára:
“A vadon élő állatok műanyagba fulladnak – és a probléma sajnos jelentősen nő. Ezért most kell cselekednünk!
Hatalmas fejlődésnek tartjuk, hogy a Carlsberg jelenleg olyan megoldásokat indít, amelyek jelentősen csökkentik a csomagolásban lévő műanyag mennyiséget. Ezekkel az új megoldásokkal a Carlsberg megtette az első nagy lépéseket a tiszta és zöld jövő felé vezető úton.”

Az új Snap Pack kiadásának ünneplésére a Carlsberg Dánia egyik legnagyobb hírességét – a Kis Hableányt – használták fel.  A hónap elején a Carlsberg koppenhágai híres Little Mermaid szobra reprodukcióját mutatta be. Az új Carlsberg multipack-eken nincs műanyag.

A Snap Pack nem a Carlsberg első zöld csomagolási kezdeményezése. 2016 szeptemberében a sörfőzési vállalat bemutatta a zöld fűtőpalackot, amelyet tartósan beszerezhető fából készítettek.

P.s.:
A Jó, a rossz…, és a csúf (Körkörös gazdaság, műanyag, hulladék)
Ez az egyik TOPtémája a CSR Hungary Summit 2018-nak!
JELENTKEZZ ITT!