Indul a City Reggeli sorozat

210

A 2012. november 27-én induló City Reggeli sorozat célja a fenntartható és élhető város témakörben egy-egy téma szakmai “körbenjárása” különböző aspektusból egy kerekasztal és rövid előadások formájában. Lehetőségek és megoldások… .

Az első City Reggeli témája: Kék gazdaság a város perspektívájából. Irányadóak lehetnek a közműszolgáltatók?
A Kék gazdaság a gazdasági és ökológiai válság után új gazdasági alternatívát kínál a társadalmak számára. Az elmélet mellett gyakorlatban már létező módszereket mutat be, melyeket a természet inspirált. Az alapelvek helyi szinten is alkalmazhatóak.

Gunter Pauli azt állítja, ha a bemutatott 100 módszert alkalmaznák a különböző iparágakban, azzal 10 év alatt 100 millió munkahely teremtődne világszerte, a többszörös innovációk többszörös pénzforgalmat generálnának és az összes alapvető szükségletre megoldást hoznának, emellett az ökológiai problémák is megszűnnének. Erről már hallhattunk az idei CSR Hungary Konferencián. Új gondolatok, gyakorlati megoldások!

Hogyan jelentkezhet ez a városokban? Hogyan lehet a közművek között szinergiát teremteni ilyen tekintetben? E témában osztják meg tapasztalataikat velünk:
Szép Károly (az FKF Zrt. Ingatlangazdálkodási, fejlesztési és projektigazgatója), Balog Róbert (a FŐTÁV Zrt. kommunikációs igazgatója) és Dr. Ulbert József dékán (Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi kar).

Ha érdekli, akkor a részletekhez és a regisztrációhoz ide klikkelhet!